Magyar művészek a MArteLive Elődöntőjében

null

MArteLive Europe 2022. Engedd szabadon a tehetséged!

Három magyar művész a MArteLive nemzetközi verseny elődöntőjében.

Sáfránka-Peti Zsófia Budapest (Tánc), Bajka Márta Budapest (Kézműves) és Kador Melinda (Music video) szeptember 10-én képviselik Magyarországot a MArteLive fiatal tehetségeknek meghirdetett nemzetközi versenyén a lengyelországi Krasiczyn kastélyában.

A MArteLive -ről

Egyedülálló alkalom fiatal pályakezdő művészeknek.

Hangoljunk rá! Nemzetközi nézettség, önkifejezési szabadság, üvegplafon nélkül – a Martelive a művészet jövőjének megváltoztatásáról szól.

Az Európai Únió Creative Europe Programme keretében ez az új fesztivál-contest több ezer fiatal európai művész számára teszi lehetővé a tehetségük bemutatását, díjak elnyerését és fiatal, illetve már szakmájukban dolgozó és elismert kollégáikkal való kapcsolatok kiépítését.

MArtelive egy egyedülálló lehetőség egy felejthetetlen élményhez: válogatott művészek mutatkoznak be online meghallgatásokon, majd az Elődöntő Bemutatóin, az Európa különféle pontjain működő művész rezidenciákon, és ezt megkoronázandó, a Római Záró Előadáson.

Teljes átfogó művészeti megközelítés

A MArtelive tág körben fogad művészeket, 16 művészeti ágat képvisel: Zene, Dj és producer, Színház, Tánc, Kortárs cirkusz, Irodalom, Festészet és rajz, Szobrászat, Fotó, Digitális illusztráció, Street Art, Ruhatervezés, Kézművesség, Rövidfilm, Zenés videó, Video art

A Verseny

A MArteLive Versenyre jelentkezhet minden 15 és 35 év közötti Európában lakó vagy európai polgár. A válogatás négy, egyaránt online és élő fordulóból áll.

Első lépés - FELHÍVÁS

Az érdeklődők az alábbi linken jelentkezhetnek www.martelive.eu

Második lépés - ONLINE MEGHALLGATÁSOK

A MArtelive minden kategóriában kiválaszt 10 művészt, akiknek a munkáját az online meghallgatások alatt értékelik. A művészeket egyaránt értékeli szakmai zsűri és a közönség.

Harmadik lépés – ELŐDÖNTŐ SHOW

Látványos élő esemény, amelyben kategóriánként a három legjobb művész együtt szerepel: egyedülálló élmény mind a művészeknek, mind a közönségnek. Az elődöntők Tuzlában (Bosznia Hercegovina) és Krakkóban (Lengyelország) lesznek. A nyertesek pénzjutalomban részesülnek és utazhatnak Rómába az Európai Záró Ünnepségre.

Negyedik lépés – EURÓPAI ZÁRÓ SHOW (Október 18-20)

A felejthetetlen show, ahol az európai tehetségek legjava ámítja el a közönséget. Az ünnepség a rangos MArteLive Biennial alatt zajlik, a jelentős rendezvény 60 római helyszínen zajlik, mintegy 50000 fős közönség előtt.

Művész Rezidenciák

A MArtelive sokkal több, mint verseny. Az elődöntő nyertesei és a többi válogatott művész egy egyhetes Művész Rezidencia tartózkodást kap, Olaszországban, Litvániában, Lengyelországban, vagy Bosznia-Hercegovinában. A művészek együtt laknak, és elkészítenek egy multidiszciplináris performanszot, amely bemutatásra kerül a Művész Rezidencián és a római MArteLive Biennial Fesztiválon is.

A legjobb pillanatok és a készülődés a MArteLive közösségi média felületein, valamint a honlapon kerül bemutatásra, mintegy közvetlen platformot szolgáltatva a művésznek, hogy kapcsolódhasson a közönséggel.

Az álom folytatódik

A MArteLive első Európára kiterjedő kiadása 20 év olaszországi tapasztalatára épül, ahol a MArteLive már több ezer fiatal művésznek segített, hogy megvalósítsa saját művészi látásmódját, és hogy nemzetközi láthatóságot kapjon.

Ennek a háttérnek köszönhetően a MArteLive bizonyítani tudja, hogy a kreativitásnak nincsenek határai, a fesztivál stílusokon és kifejezésmódokon átívelő energiái segítségével egy egyedülálló kapcsolódási teret hoz létre

A jelentkezőket itt lehet megtekinteni