Nagy Csomor András és zenekara Rómában

Dátum:  november 25.
Időpont: 18:30
Helyszín:  Falconieri-palota
Via Giulia, 1
Fotó: Mátrai Dávid

Fotó: Mátrai Dávid

2021. november 25-én, csütörtökön 19.30 órakor kerül sor a Falconieri-palota Liszt termében, Nagy Csomor András és zenekara római koncertjére. 

A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken tudnak.

A zenekar elsősorban a Kárpát-medence zenei hagyományaira épít. A cél ugyanakkor a népzene, a magyar kávéházi cigányzene és még sok más világ zenei műfaj saját képükre formálása anélkül, hogy a műfaj lényeges tartalma sérülne. Mindezt színpadképes, szakmai és laikus közönségnek is befogadható formában valósítják meg, megidézve a régi idők hangulatát. 

  • Nagy Csomor András - hegedű
  • Nagy Csomor István - hegedű
  • Babindák István - klarinét, szaxofon
  • Lajti Ákos - brácsa
  • Lajti Gergely - cimbalom
  • Pandák Viktor - nagybőgő

A zenekar tagjai közül többen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztek, vagy éppen aktív hallgatói az egyetemnek. Mindannyian több zenei formációban muzsikálnak (a teljesség igénye nélkül: Roby Lakatos Ensemble, Pálházi Bence és zenekara, Valami Swing, Pátria Zenekar, Estendon zenekar, Korpás Éva, de együttműködtek többek között Szabó Balázs bandájával is).

A zenekar tagjai olyan művészektől tanultak, mint Ifj. Sárközy Lajos (junior prima díjas hegedűművész), Kováts Péter (Weiner Leó-díjas hegedűművész), vagy éppen Balogh Kálmán (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára).