Lakos Nóra Hab című filmje a nápolyi Europa - cinema al femminile nemzetközi filmszemlén

Dátum:  november 22.
Időpont: 16:30
Helyszín:  Institut Francais Napoli
Via Francesco Crispi, 86, 80121 Napoli
null

Az Europa - cinema al femminile című nemzetközi filmszemle keretében, 2021. november 22-én, 17.30 órakor a nápolyi Francia intézetben (Via Francesco Crispi, 86, 80121 Napoli ) kerül levetítésre Lakos Nóra Hab című vígjátéka eredeti nyelven olasz felirattal. A belépés ingyenes.

Bővebb információk (olasz nyelven): https://www.institutfrancais.it/napoli/hab-cream#/ 

Van egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. De Dórán (Kerekes Vica) valahogy ez sem segített: 99%-os szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Az élet persze még így is lehet édes: Dóra ugyanis cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak.
A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz – ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (Mátray László), aki a hiányzó millióért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát.
Csakhogy a pasas megrögzött csajozógép. És az már csak a hab a tortán, hogy nagyon jóképű is…