Képzőművészeti műhely családoknak

Dátum:  március 26.
Időpont: 09:30
Helyszín:  Róma
Róma, Falconieri - palota (Via Giulia 1.)
null

A Római Magyar Akadémia ingyenes, egésznapos képzőművészeti műhelyt hirdet családoknak. A műhelyt vezető Csilléry Orsolya a résztvevőket bevezeti a művészkönyv (libro d’arte) különleges világába, amiről előzetesen a következő honlapon érdemes tájékozódni: https://it.wikipedia.org/wiki/Libro_d%27arte.)

A készítendő kötetek Szabó Lőrinc verseit jelenítik majd meg, és 2022. április 11-én, a Magyar Költészet Napján kiállítás nyílik belőle a római Collegium Hungaricumban.

Az egésznapos foglalkozásra nem szükséges semmiféle anyagot hozni, mert az a jelentkezők rendelkezésére áll.

Időpont: 2022. március 26. 10.30-17.30 (ebédszünet 13.00-14.00)

Max. 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni. A belépés ingyenes, Super Green Pass, FFP2.maszk és regisztráció kötelező. Regisztrációhoz kattintson ide.

Csilléry Orsolya

Budapesten születtem, művészetkedvelő, polgári családban. Iskoláimat a Budapesti Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán, és a velencei Scuola Internazionale di Grafica művészkönyv szakán végeztem, majd ugyanitt rajzot és grafikai technikákat tanítottam. Jelenleg Zebegényben élek a családommal. Festőművész férjemmel a közösen alapított Zebegényi Fenyvesi Festészeti Iskolában tanítunk grafikát, festészetet, művészettörténetet. Pályám során készítettem kézzel nyomtatott művészkönyveket, dolgoztam illusztrátorként kiadóknak, terveztem logókat, plakátokat és sok egyéb arculati elemet, melyekhez máig kézzel készült képeket használok fel. Alkalmazott művészeti munkám mellett tájképeket, csendéleteket festek. Tanulmányaim idején kezdett a művészet egyetemes jelrendszereinek megértése érdekelni. Hogyan lehet közlendőmet a legérthetőbb módon, a művészet virágnyelvén közvetíteni? Megfigyeléseimet igyekeztem analógiákba oltani, és a csillagos ég üzeneteit a képi kifejezés szolgálatába állítani. Tájképeimmel, csendéleteimmel hangolni szeretném a szemlélőt. Mint a barlangfestmények készítője: tudta, hogy festményeinek megidéző erejük van, hogy minden ecsetvonás egy nyom, mely kitörölhetetlen rezgést indít el a világban. Művészi hitvallásom az elejtett fonal felvételével a szerves műveltség közvetítőjévé válni, s a jelképekbe sűrített gondolatok hatalmas erejét kihasználva az embert a Mindenhatóval összeölteni.