A bukaresti Magyar Kulturális Intézet zenei versenyének győztese által adott koncert

Dátum:  november 26.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Falconieri palota
Via Giulia, 1

A bukaresti Magyar Kulturális Intézet zenei versenyének győztese által adott koncert

2020. november 26-án 19.00 órakor kerül sor a Falconieri palota Liszt termében, a bukaresti Magyar Kulturális Intézet zenei versenyének győztese, Pethő Rebeka fuvolista hangversenyére, amelynek során Temes Rita, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korrepetitor tanára fogja biztosítani a zongorakíséretet.

A bukaresti Magyar Kulturális Intézettel közreműködve, a római Collegium Hungaricum immár évek óta lehetőséget biztosít a Bukaresti Magyar zenei Fesztivál győztesének, hogy koncertet adjon az olasz fővárosban, a Falconieri Palotában.

A művésznő életrajza:
Pethő Rebeka a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem I. éves hallgatója Oross Veronika tanárnő osztályában. A marosvásárhelyi Művészeti Líceumban érettségizett, Geréd Jolán fuvolatanárnő osztályában. A 2015., 2017. és 2018. évi romániai országos hangszerolimpia I. díjasa, 2019-ben pedig elnyerte a maximális pontszámot. 2016-ban és 2017-ben a nemzetközi Emanuel Elenescu versenyen szintén első helyezett volt. Együttműködött a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia zenekarával, a Csíki Kamarazenekarral, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Camerata Regala zenekarral pedig a Román Atheneumban is fellépett. 2018-ban részt vettem a Virtuózok komolyzenei televíziós vetélkedőn, ahol a tinik korcsoportjában a legjobb KILENC-be került. 2019 októberében részt vett a Jastrzębie-Zdrój-i (Lengyelország) V. nemzetközi fuvolaversenyen, ahol a zsűri különdíjjal értékelte. Zenekari tagként lehetősége volt 2016-ban közreműködni az European Music Campus Orchestrával, Grafeneegben, Ausztriában, mely zenekari projekt az EUYO utánpótlás csoportja volt. 2019 nyarán egy próbajáték során felvételt nyert a European Youth Orchestra Academy zenekari projektbe, Mannheim-be, amely zenekari továbbképzést és több fellépést is biztosított.