"Papírban kaptam ezt a szót" - irodalmi est

Dátum:  június 16.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Falconieri-palota
Via Giulia, 1

Nemes Nagy Ágnes Példázat versének első sorát mottóul véve szeretettel hívjuk egy irodalmi estre június 16-án 19.00 órára, ahol egyszerre találkozhat a magyar irodalom római emlékeivel az 1947-48-as ösztöndíjas időszakból és egyszerre mutatjuk be a jelen költészetet.

Vendégeink: Lanczkor Gábor költő, Bánki Éva író, Pál Dániel Levente költő és Vecsei H. Miklós színművész Juhász Anna moderálásával mutatják be római élményeiket és azt a láthatatlan, de bennük élő, szellem kapcsolatot, melyben Nemes Nagy Ágnes, Jékely Zoltán, Weöres Sándor, vagy az idén 100 éve született Pilinszky János munkásságához kötődnek.

Miképp kapcsolódik össze közel hat évtized távlatából színművész és író? Milyen versei született a '47-es télen Pilinszky Jánosnak Rómában és ki volt Toldalagi Pál? Bánki Éva itáliai élményeit mutatja be az esten, míg Lanczkor Gábor és Pál Dániel Levente saját verseiket olvassák fel. Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas színművész a napokban bemutatott Csoóri Sándor előadását is megidézi, hisz a költő szintén többször vendég volt az olasz fővárosban.

A rendezvény ingyenes, helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Regisztrálni a következő email-címen lehet: reception.accademia@mfa.gov.hu