Ünnepi rajz- és esszépályázat a magyar zászló és címer megünneplésére

A nemzeti jelképek számunkra, magyar emberek számára különös jelentőséggel bírnak. Nemzeti imádságunk mellett ezért nemzeti összetartozásunk legfontosabb jelképei a magyar zászló és a nemzeti címer. A magyar Országgyűlés – 45/2014. (XII. 17.) számú határozata – a magyar zászló és címer megünneplésének emléknapjául március 16-át jelölte ki.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az elmúlt években sikeresen rendezte meg a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára a magyar zászló- és címer tárgykörben kiírt rajz- és esszépályázatot.

Mivel 2021-ben a magyar történelem számos kiemelkedő alakjához kapcsolódó évfordulót ünneplünk, így például Hunyadi János erdélyi vajda és főkapitány kormányzóvá választásának 575., Báthory István erdélyi fejedelemmé választásának 450., Márton Áron erdélyi katolikus püspök születésének 125., az újkori olimpiák történetében – Hajós Alfréd győzelmeinek köszönhetően – az első magyar aranyérmek megszerzésének 125., valamint Gróf Esterházy János felvidéki mártírpolitikus születésének 120. évfordulóját. Ennek megfelelően – a fenti jeles eseményekre emlékezve – a pályázók történelmi nagyjaink életéhez és munkásságához kapcsolódóan is benyújthatják pályamunkáikat.

Leadási határidő: 2021. március 5., péntek, 12:00

A pályázat részletes kiírása a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján érhető el.

null