Zúmkonyha

Dátum:  október 27.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Zoom

Szeretettel meghívjuk Önt és családját Zúmkonyha-sorozatunk harmadik rendezvényére, amelyet 2021. október 27-én, szerdán 17 és 19 óra között tartunk. Két jellegzetes és egyszerű magyar ételt, egy sósat és egy édeset, perecet és kókuszgolyót fogunk készíteni két segítőtársunkkal, Borival és Annával, akik most is Budapestről fognak bejelentkezni.

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó

A Zoom eseményhez való kapcsolódáshoz KATTINTSON IDE!

 

 

Perec

Beszerzendő hozzávalók

A tésztához:

fél kg finomliszt
0,45 dl vagy 3 evőkanál olívaolaj
3 dl tej
3 teáskanál cukor
2 nagy csipet só
1 zacskó instant élesztő

A sómasszához:

3 evőkanál liszt
1 evőkanál só (tengeri vagy bármilyen, kis szemcsés só)
6 evőkanál víz

A tetejére (ha szeretnénk):
1 tojás
kis víz

Esetleg napraforgómagot vagy tökmagot, köménymagot, keményebb, reszelhető sajtot (trappista, edami, gouda Magyarországon; cheddar, gruyère, gouda, pecorino Franciaországban) is szórhatunk a perecek tetejére.

Szükséges eszközök:

kanalak, poharak vagy kis bolok (tejnek, élesztőnek és a sómasszának), keverőtál, gyúródeszka vagy szilikon alátét, sütőpapír

Perec

Perec

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

40 dkg darált háztartási keksz vagy zabkeksz
15 dkg puha vagy olvasztott vaj (lehet vegán is)
10 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rumaroma vagy néhány csepp rum
10 g vaníliás cukor (csak ha szeretjük, nem feltétlenül szükséges)
2 evőkanál vagy egy kis zacskó kókuszreszelék
kb. 0,8 dl tej vagy növényi tej (a legvégén keverjük hozzá)

Esetleg:

20 dkg meggybefőtt (ha szeretnénk meggyet tenni a kókuszgolyók közepébe)

Szükséges eszközök:

kanalak, mérleg, mérőpohár, keverőtál, mélytányér a formázáshoz

Szeretettel várnak mindenkit október 27-én a zoomon az INALCO és a Sorbonne Nouvelle – Paris 3 magyar lektorai: LŐRINSZKY Ildikó TÓTH Réka !