Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján

Dátum:  október 23.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Liszt Intézet Párizs
92, rue Bonaparte 75006 Párizs

Habsburg György, Magyarország párizsi nagykövete és Bodnár Zita, a Liszt Intézet Párizs igazgatója tisztelettel meghívja Önt az 1956-os forradalom hatvanhatodik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre.

null

Az ünnepi műsor keretében Szamosi Zsófia színésznő a Pali című, Maléter Pál emlékének szentelt monodrámát fogja előadni.

A monodráma az ‘56-os forradalom Nagy Imrével együtt kivégzett védelmi minisztere, Maléter Pál és a 2019-ben 87 évesen elhunyt, ám haláláig szellemileg teljesen friss özvegye, Gyenes Judith tragikus, ám mégis melegséggel, humorral teli története, amely egyúttal a magyar közelmúlt egyik legfényesebb pillanatáról is első kézből számol be. Az előadás 15 órányi mélyinterjú és egyéb kiegészítő dokumentumok alapján készült.

56 - nekem ez máig is a csoda. Ami az életemben a csúcs volt, az emberhez méltó. Furcsa, hogy ezt így mondom, hiszen akkor én nagyot vesztettem, a legnagyobbat, amit ember veszíthet. Én akkor mindent elvesztettem! Mégis úgy gondolok vissza rá, hogy gyönyörű volt. (Gyenes Judith)

A belépés ingyenes
A foglalás kötelező: reservation@instituthongrois.fr | 01 43 26 06 44

A belépés ingyenes
A foglalás kötelező: reservation@instituthongrois.fr | 01 43 26 06 44