Magyar formatervezők a Paris Design Weeken

Dátum:  szeptember 9. - szeptember 23.
Időpont: 07:30
Helyszín:  Parc des expositions de Paris Nord Villepinte
93290 Tremblay-en-France

Ismét megnyitja kapuit a méltán híres Maison & Objet designipari vásár, amely a tervezők, a gyártók, a forgalmazók és a potenciális vásárlók elsőszámú találkozási pontját jelenti. Az Magyar Divat & Design Ügynökség egységes ernyőmárkája alatt 10 magyar designer alkotásai tekinthetőek meg a nagyközönség számára, emellett a design LAB inkubációs program keretében elkészült szériaérett designtárgyak is helyet kaptak a VIA kiállítóterében. 

A Paris Design Week központi eseményének számító Maison & Objet nemzetközi designvásár idén 2021. szeptember 9-13. között várja a design iránt érdeklődőket. Az ötnapos esemény közel 100 ezer főt vonz évente, nagy részben viszonteladókat, gyártókat és forgalmazókat, akik kifejezetten az új márkák felfedezése miatt érkeznek. A rendezvény kiváló lehetőség arra, hogy a magyar formatervezők felkeltsék a külföldi megrendelők érdeklődését és ezzel megalapozzák a nemzetközi piacra lépésüket.

A designkiállításon olyan kiváló magyar alkotásokat ismerhet meg a nagyközönség, mint Horváth Máté Loop komódja, Mix széke vagy Plane órája; Horváth Zsuzsanna Fringe lámpája és Nornir faliórája; Kele Sára Tangens bútorcsaládja; Koralevics Rita „U” turn ülőkéje; Lakatos Dániel Tiles széke vagy Leits Miklós Hommage lámpája. Emellett megtekinthető lesz az Error n’ more TA tányérkészlete, a Loomiosa Leaf és Delta lámpája, az Oleant Blass Genesis lámpája, valamint a Position márka Berii és Pran lámpacsaládja is.

A hazai tervezők termékei a Budapest Select standon jelennek meg, amely a tervek szerint idén még inkább előtérbe helyezi majd a kiválasztott designtárgyakat, továbbá a termékek értékeit a lehető legmegfelelőbben szemlélteti és egységes, minőségi megjelenést biztosít a magyar design népszerűsítésére. Emellett az Ügynökség egy dedikált VR sarkot is létrehoz, ahol kihelyezett VR szemüvegek segítségével a látogatók bepillantást nyerhetnek a számos nemzetközi díjat nyert 360 Design Budapest kiállítás digitális terébe, ezáltal pedig a magyar design sokszínű portfóliójába.

A magyar márkák megjelenése az Magyar Divat & Design Ügynökség egységes ernyőmárkája alatt valósul meg más külföldi szereplésekhez hasonlóan. A Budapest Select márka fő célja, hogy a tehetséges hazai tervezők egyéni márkajegyeiket megtartva, de egységes kommunikáció által nagyobb figyelemben részesüljenek a nemzetközi megjelenések során. Az ernyőmárka hozzájárul ahhoz is, hogy az ország és a főváros hírneve folyamatosan erősödjön, mely által Budapest a közép-európai régió fenntartható designközpontjává válhat.

A Budapest Select stand mellett az ügynökség első design LAB inkubációs programjában résztvevő hét tervező-gyártó páros szériaérett alkotásai a VIA – francia designintézet – épületében kerülnek kiállításra a Paris Design Week során, amely szintén kivételes lehetőség számukra.

A program keretében megszületett 43 innovatív designtárgy közül 23 lesz látható a francia nagyközönség és szakmai látogatók előtt. A bútorok, lámpák és lakberendezési tárgyak megvalósításában a fenntarthatóságot is szem előtt tartó tervezők maguk is megjelennek az eseményen, így nemcsak az alkotásaikkal, hanem velük is találkozhatnak a nemzetközi érdeklődők.

A francia designintézetben a Paris Design Weeken kiállító 7 tervező-gyártó páros és a design LAB inkubációs program keretében elkészült alkotásaik:

  • Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté – Loop Bútorcsalád
  • Varkoly Fiai Kft. és Horváth Máté – MATCH moduláris ülőgarnitúra család
  • Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió és Leits Miklós – Hommage lámpacsalád
  • Rotte Kft és Kele Sára – Tangens Office Home irodabútorcsalád
  • Balaton Bútor Kft. és Lakos Dániel – Tiles szék
  • Tilia 2002 Bt. és Ulmann István – Pet Flat intelligens kutyaház
  • POSITION Collective és Úri Lux Kft. – BERRI lámpacsalád

Magyar Divat & Design Ügynökség