Kortárs magyar design-ékszerek és kiegészítők

Dátum:  március 11. - április 12.
Időpont: 09:00
Helyszín:  Liszt Intézet Párizs
92, rue Bonaparte 75006 Paris

Fiatal kortárs magyar iparművészek mutatkoznak be Intézetünk tavaszi kiállításán. A Pomanders márka és a WAMP alkotóinak legújabb ékszerkollekcióit és kiegészítőit láthatják az érdeklődők április 12-ig a Liszt Intézetben.

Belépés ingyenes
Információk: contact@instituthongrois.fr | +33 1 43 26 06 44

Pomanders

Illatos ékszereket készítek drágakövekből, ásványokból, nemesfémekből, természetesen illatos fákból: palo santo. Szeretném újra divatba hozni a reneszánsz uralkodók ékszereit, egy cseppnyi királynői luxust ajándékozva ezzel.

Pomanders illatos ékszerek: www.pomanders.hu/

Fotó: Bogáti Kamilla

Fotó: Bogáti Kamilla

WAMP

A mai magyar divat és design törekvéseit támogató WAMP design vásár célja 2006-os alapításától kezdve, hogy a közízlés formálójaként támogassa a magyar designtermékek marketingjét és imidzsét. További célunk, hogy a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegyük. A WAMP több, mint egy design vásár. Társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket mutat be a nagyközönség számára. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, és vásárlók, hanem turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok, bringások és családosok futnak össze.

A WAMP immár közel tizenhat éve a friss designtermékekre éhes közönség rendszeres hétvégi zarándokhelye.

A WAMP céljai közé tartozik az is, hogy a design és a gasztronómia összekapcsolódásán keresztül, a magyar gasztronómia vezető szereplőit a designra fogékony fizetőképes közönséggel egy vásáron összehozzuk, kapcsolatukat a személyes találkozón és különleges termékeken keresztül elmélyítsük.

A WAMP a magyar design ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a design nemzetközi vérkeringésébe is bekapcsolódott: különböző nemzetközi projektek aktív részeseként a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon mutatja be.

Bibeton

A »bibe« egy női szimbólum, ami a termékenységre asszociál, de egyben egy szójáték is: Bijoux beton, Bibeton. A finom beton végtelen formázási lehetőséget rejt magában. Minden ékszer öntéses technikával kézzel készül, ettől lesz néhány darab egyedi és megismételhetetlen.

www.etsy.com/shop/bibeton
www.bibetonshop.com
Facebook/Instagram: bibeton

Icosaèdre

Icosaèdre

Ilyés Juli tervező, ötvös

Ilyés Juli olyan Nőknek tervezi ékszereit, akik magabiztosak, vagányak, kortalanok, van bennük lezserség, elegancia és igény arra, hogy az általa kézzel készített ékszert úgy viseljék, ami kifejezi őket, ami a mindennapjaikhoz és megjelenésükhöz értéket ad.

Elérhetőségek:
ilyesjulianna@gmail.com
ilyesjuli.hu
Instagram @ilyesjulidesigner

null

New Accent Concrete wear

A New Accent csiszolt beton ékszerek felületét homokszemek és apró kavicsok metszete díszíti. Csiszolás után az anyag belső szerkezete, mintázata válik láthatóvá. Ezt a titkos, rejtett világot mutatják meg Fülöp Erika ékszerei.

Elérhetőség:
www.newaccent.eu
newaccent.budapest@gmail.com

null

Silkwood design

A táskák, amiket Kálmán Szilvia tervez, a lenyűgöző rajzolatú érdes fa és a finom textil izgalmas összefonódásának eredményei. A faanyagok természetes szépségének megőrzését kézi megmunkálással végzi, majd vékony lakkréteggel védi és teszi alkalmassá a mindennapi használathoz.

Elérhetőségek:
szilvia.kalman@silkwood.hu
silkwoodbag.com
facebook.com/woodbag
instagram.com/silkwood_design

null

ZSOFIHIDASI

Hidasi Zsófia textiltervező művész textil-és táskakollekcióit 2014 óta a ZSOFIHIDASI márkanév alatt jelzi. Témákra épülő, konceptuális jellegű kollekcióiban a minimalista vonalvezetés költői megfogalmazással párosul. Tervezői attitűdjét az anyagközpontúság, a kiválasztott technika és anyaghasználat egyedi megközelítési módjai jellemzik.

LINES táskakollekció
- nyár. vízpart. a víz közelségéből áradó varázslatos nyugalom. hullámok. szüntelen játékuk nem enged el magától -

www.zsofihidasi.com
info@zsofihidasi.com
www.instagram.com/zsofihidasi

null

Börcsök Anna

Narratív ékszer tervező. Számára az ékszer kommunikáció. Egy felkiáltójel a mondat végén, ami nélkül értelmetlenné válik. Minden alkotóeleme fontos és jelentés tartalommal bír.

www.annaborcsok.com
leanzernewcraft.com/collections/anna-borcsok-1

null