Dr. E. Sylvester Vizi és a Bostoni Bartók Béla Magyar Iskola tiszteletére rendezték meg a 18. Hungarian American Coalition díjátadó gálaeseményét

A Hungarian American Coalition szervezésében valósult meg 2023. október 19-én a HAC díjátadó ünnepélyes gálaeseménye a washingtoni House of Sweden impozáns épületében.

Az esemény kiemelt vendégei voltak Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Takács Szabolcs washingtoni nagykövet, George Pataki, New York állam volt kormányzója és Habsburg György Magyarország párizsi nagykövete.

Az évenként megrendezésre kerülő ünnepélyes díjosztó gálát idén a Magyar Amerikai Koalíció Dr. E. Sylvester Vizi és a Bartók Béla Bostoni Magyar Iskola tiszteletére rendezte. Dr. E. Sylvester Vizi tudományos területen elért sikereiért és a magyar-amerikai diaszpórával való kapcsolatok előmozdításában tanúsított fáradhatatlan munkájáért, a Bartók Béla Bostoni Magyar Iskola pedig az elmúlt több mint két évtizedben a fiatal magyar-amerikai generációkat fókuszpontba állítva a magyar nyelv és kultúra fennmaradása terén véghezvitt tevékenységéért kapott elismerő kitüntetést.

A gálaestet Andrea Lauer Rice, a Magyar Amerikai Koalíció elnöke nyitotta meg. Köszöntő beszédet mondott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, illetve Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete. Az est során Mórocz Luca, a Hungarian Human Rights Foundation ösztöndíjasa vehette át a John N. Lauer Leadership Training Program Alumni Díjat és Barabási Dániel, a Harvard Egyetem posztdoktorális hallgatója a Community Youth Leadership Díjat.

A kiemelt jelentőségű eseményre a New York-i Liszt Intézet biztosította a zenei műsorszámot Ábel Andrea fuvolaművész, Nagy Dávid Ádám fagottművész és Sallai Noémi klarinétművész közreműködésével.

Fotók: Kevin Allen Photography