II. New York-i Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny és Fesztivál

Dátum:  október 5. - október 7.
Helyszín:  Carnegie Hall
881 7th Ave, New York, NY 10019
null

II. New York-i Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny és Fesztivál

Az 2021-es I. New York-i Liszt Ferenc Zongoraverseny kitörő sikere nyomán idén is megrendezésre kerül 2022 október 5-7. között a II. New York-i Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny és Fesztivál a Carnegie Hallban. Az eseményt két nagyszabású gálakoncert ékesíti, amelynek célja Liszt Ferenc örökségének megőrzése, valamint a kivételes zongoratehetségek felkutatása és előadói lehetőséghez juttatása a világ egyik legrangosabb koncerthelyszínén. 

Mind a zongoraversenyt, mind a hozzá csatlakozó zenei fesztivált a György Ádám Alapítvány szervezi Magyarország New York-i Főkonzulátusa és a New York-i Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ támogatásával. A verseny repertoárja Liszt Ferenc eredeti műveire és átirataira korlátozódik. A Liszt-díjas zongoraművész, György Ádám mellett egy szakmai zsűri választja ki a zongoraverseny győztesét.

ZSŰRI

György Ádám, művészeti vezető, koncertzongorista, Steinway-művész, a 2020-as Liszt Ferenc-díj kitüntetettje.

Dr. Farkas Gábor, koncertzongorista, Steinway-művész, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora tanszékének vezetője, a 2012-es Liszt Ferenc-díj kitüntetettje.

Dr. Steven Spooner, koncertzongorista, Steinway-művész, a Peabody Intézet professzora és az American Liszt Society igazgatótanácsának tagja.

VERSENYZŐK
Eri Yamamoto, Gergely Kovacs, Yi Chen Feng és Maxim Lando

A kísérőzenekart Hollerung Gábor vezényli.

PROGRAM

  • Szólódöntő, 2022. október 5, 20:00, a Carnegie Hall Weill Recital Hallban
  • 2022. október 6, 19.00, Dr. Farkas Gábor zongoraestje, a New York-i Magyar Főkonzulátuson
  • Nagydöntő, 2022. október 7, 20.00, a Carnegie Hall Stern Auditoriumban 
  • 2022. október 9., 14:00, Tóth Péter szólókoncertje a Carnegie Hall, Weill Recital Hallban 
null

György Ádám Alapítvány

Az alapítvány gyökerei 2006-ig nyúlnak vissza, amikor György Ádám zongoraművész elhatározta, hogy hazájában, Magyarországon létrehoz egy zeneoktatással foglalkozó, tehetségeket támogató intézményt, amely azóta számos fiatal zongoristát karolt föl a világ minden tájáról, ösztöndíjakkal és mentorokkal segítve zenei fejlődésüket. A The Adam Gyorgy Castle Academy 2009 nyarán indult, azóta egyre több neves professzor és tehetséges diák csatlakozott az intézményhez, bővítve az Academy hatókörét és támogatóit. Mára az Academy virágzó intézményként van jelen a zenei életben, kiváló professzorokkal, akik a világ minden tájáról vonzzák a tehetséges diákokat. Az Academy küldetése inspirációként volt jelen a György Ádám Alapítvány létrehozásában, tovább erősítve és támogatva a zeneoktatást világszerte.