ECL Magyar nyelvvizsga

A Londoni Magyar Kulturális Központ, mint vizsgaközpont

Az ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) nyelvvizsgák célja, hogy egységes nyelvvizsgarendszert biztosítson az Európai Unió tagállamainak nyelveiből, amelyek egyenértékűsítési eljárás nélkül nemzetközileg összevethetők egymással. 2013 óta az ECL képesítést része az UCAS Nemzetközi Képesítési Útmutatónak, információt nyújtva az Egyesült Királyságbéli egyetemi felvételi oktatók számára.

A Londoni Magyar Kulturális Központ az ECL nyelvvizsgarendszer regionális vizsgaközpontja, ahol a vizsgázók magyar nyelvből tehetnek vizsgát. 14 éves kortól bárki tehet vizsgát a következő négy szinten: A2 szint (kezdő), B1 szint (alapfok), B2 szint (középfok), C1 szint (felsőfok)


Vizsgák dátuma és jelentkezési határidők 2022-ben

Az intézet költözése és felújítása miatt a vizsga Londonban ELMARAD.

Jelentkezés és további információk

A vizsgára elektronikus úton az ECL weboldalán keresztül lehet jelentkezni.

A vizsgadíjjal, annak befizetési módjával és a szóbeli vizsga pontos időpontjával kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken kérhet bővebb tájékoztatást:

info@hungary.org.uk
+44 (0) 207 240 8448

Online vizsgalehetőség | ELTE Origó Nyelvi Centrum

A hagyományos, papíralapú vizsgák és a vizsgatermi számítógépes vizsgák mellett 2020-tól online vizsgát is szervez az ELTE Origó Nyelvi Centruma, melyek szerkezete és feladatai megegyeznek a jól ismert papíralapú vizsgákkal.

Online vizsga esetében kizárólag komplex vizsgára lehet jelentkezni.

Az itt található tájékoztatás nem teljeskörű, további információ az ELTE Origo Nyelvi Centrum honlapján található.