Várkonyi Csibészek online koncert

Dátum:  június 12.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Online
Facebook

Az Ando Glaso és a Londoni Magyar Kulturális Központ büszkén mutatja be a Várkonyi Csibészek online koncertjét. A formáció méltó módon tárja elénk Magyarország gazdag roma kultúráját a brit Gypsy, Roma and Traveller History Month alkalmából.

A Várkonyi Csibészek hátrányos helyzetű roma fiatalok által alkotott csapat Magyarország egyik legszegényebb területéről. 2017 óta a zenekar önkéntes zenészek és a Common Vibe Projekt tanárainak támogatásával, előadásaik és videóik révén országos és nemzetközi népszerűségnek örvend, hála inspiráló tehetségüknek.

Csatlakozzon hozzánk június 12-én, és nézze meg a formáció hihetetlen zsenialitását!
A videó, beleértve a Common Vibe Projekt rövid rövidfilmjét, a Facebookon lesz megtekinthető.

Common Vibe Project:

A Common Vibe egy olyan projekt, amiben szeretnénk a zene megannyi arcát megismertetni kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Közvetítői szerepet nyújt a zene által mindenkinek, hogy megismerkedjenek hangszerekkel, felfedezzék saját muzikalitásukat, közösségi élmény, új közösségek, együttesek szülessenek.

A Common Vibe egy foglalkozás, amelyben a periférián élő roma fiatalok és képzett zenészek együtt alkotnak, együtt zenélnek. A közös zenélés a program eszköze, a közös alkotás, a közös élmény pedig hozzájárul a kapcsolatteremtési készségek, a másik és a másság tiszteletéhez és megbecsüléséhez, illetve a magatartási, önértékelési, önbecsülési problémákkal küzdő fiatalok pozitív irányú személyiségfejlődéséhez.

A zene segíti az érzelem kifejezését, javítja a koncentrációt, tanulási képességet. Ez a projekt erről szól - a kreativitásról, az önkifejezésről és az elfogadásról. Lehetőséget nyújt arra, hogy kipróbáljuk önmagunkat egy barátságos és segítő közegben.