Seiber Mátyás - Utazó a világok között

Dátum:  november 20.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Online
Online

A Magyar Kulturális Központ vendégül látja önt egy koncertbemutatóval és közvetítéssel egybekötött beszélgetésre a zeneszerző lányával, Julia Seiber-Boyddal, Norbert Meyn projekt kurátorral és Beth Snyder zeneprofesszorral (mindketten Royal College of Music ).

A Norbert Meyn és Simon Channing által előadott koncertet a Királyi Zeneművészeti Főiskola vadonatúj előadóterméből közvetítve jut el a nézőkhöz.

Regisztrálni az alábbi linken keresztül lehetséges.

PROGRAM:

Serenade for Six Wind Instruments (1925)
Permutationi a Cinque (1958)
Three Morgenstern Songs for voice and clarinet (1929)
The Owl and the Pussycat for voice, violin and guitar (1956)
2 Jazzolettes (1929/32)

Seiber útja Budapesten kezdődött, ahol Kodály Zoltántól tanult és népdalokat gyűjtött. 1925-ben csellistaként állt be egy amerikai tengerjáró hajón, ahol megismerkedett a Jazz muzsikával. Frankfurtban egy német konzervatórium első jazz szakosztályának igazgatója lett 1928-33 között. Hatással volt rá Schönberg serializmusa is. 1935-ben Nagy-Britanniába emigrált, ahol elismert tanár lett, valamint a Society for the Promotion of New Music alapító tagja és kórusvezetője. Számos sikeres művét a „félelem nélküli önbizalom, valamint a műfaji korlátok és az országhatárok figyelmen kívül hagyása” (AVI Music) jellemzi. Baletteket, komédia operákat, kamarazenét, angol dalokat, magyar, francia, görög és jugoszláv népdalok feldolgozását és filmzenék (beleértve az Animal Farm-t, 1954) is írt.

Az esemény a dél-afrikai autóbalesetben bekövetkezett tragikus halálának 60. évfordulója alkalmából emlékezik meg a zeneszerzőről, az AHRC által finanszírozott, „Zene, migráció és mobilitás - A brit náci Európából bevándorló zenészek öröksége” című kutatási projekt része.

www.musicmigrationmobility.com