Pál utcai fiúk | Szülinapi Buli

Dátum:  október 12.
Időpont: 14:00
Helyszín:  October Gallery
24 Old Gloucester St, Holborn, London WC1N 3AL

Ünnepeljük együtt Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének főszereplőit ábrázoló londoni magyar falfestmény elkészültének első évfordulóját. A faltól pár lépésre található Október Galériában művészeti programokkal várjuk vendégeinket.

Csatlakozzon hozzánk és fedezze fel, hogy egy 1906-os regény miként ösztönözheti ma is a művészi kreativitást. A 90 perces műhelyfoglalkozás során a Global Street Art egyik vezető művésze mutatja be a graffiti készítés technikáit és lehetőséget ad azok kipróbálására. A Global Street Art az Egyesült Királyság vezető falfestményekre specializálódott kreatív ügynöksége, amely 2012 óta több, mint 2000 alkotás elkészítését szervezte meg.

Este nézze meg a Dreamweaver Quartet improvizációját, melyben az eredeti történet szereplőit és üzeneteit interaktív módon fedezik fel újra a színészek.

A programok ingyenesek, de Eventbrite regisztrációhoz kötöttek.

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendezvény csak lépcsőn keresztül közelíthető meg.

 

Kik a Pál utcai fiúk?

Iskolás fiúk egy csoportja, akik egy budapesti elhagyatott építkezésen csatát vívnak egy-egy területért, ami számukra a szabadság szimbólumát jelenti.

Molnár Ferenc (1878-1952) ikonikus regényében a három főszereplő, Csónakos, Boka és Nemecsek a bátorság, önzetlen barátság és a csaták vezetése révén végül ráébrednek a háború hiábavalóságára és ostobaságára. A regény, amely napjainkban is érvényes univerzális üzeneteket közvetít, világszerte elbűvölte az olvasókat.

A falfestmény a gyermekkor és a barátság felidézésével újjáéleszti azt a helyet, ahol a gyerekek önmaguk lehetnek.

Az Alf Barrett játszótéren (32 Old Gloucester St. WC1N 3AD) lévő falfestményt a Londoni Magyar Kulturális Központ és a Színes Város megbízásából magyar művészek készítették.