Magyar zenei ünnep

A Royal Philharmonic Orchestra koncertje Kelemen Barnabás hegedűművésszel.

Dátum:  október 6.
Időpont: 18:30
Helyszín:  Cadogan Hall
5 Sloane Terrace, London SW1X 9DQ

A Royal Philharmonic Orchestra Kelemen Barnabás hegedűművésszel és Anu Tali karmesterrel ad közös koncertet Magyarország és az Egyesült Királyság közötti diplomáciai kapcsolatok létesítésének 100. évfordulója alkalmából.

Kelemen Barnabás hegedűművész briliáns technikájával és vibráló, szenvedélyes játékával hódította meg a világ legnevesebb koncerttermeit. Sokoldalú és nyitott egyéniségként kiváló szólista és kamarazenész, fesztiválok művészeti vezetője és neves intézmények pedagógusa, néhány éve pedig karmesterként is tevékenykedik. Munkáját számos rangos elismeréssel, többek között Kossuth-díjjal jutalmazták.

Az észt Anu Tali az új generáció legkiemelkedőbb karmestere,  a Sarasota Orchestra és a Nordic Symphony Orchestra zenei igazgatója. Pályafutása során vezényelte többek között a New Japan and Tokyo Philharmonikus zenekarokat, a Orchestre National de France-t, a Chamber Orchestra of Europe-t, Houston Symphony Orchestra-t, a Mozarteumorchester Salzburg-ot, a Swedish Radio Symphony Orchestra-t, a Deutsches Symphonieorchester Berlint, a Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks-ot, a Konzerthausorchester Berlint, a Deutsche Kammerphilharmonie Brement és a Royal Philharmonic Orchestra-t.

A Royal Philharmonic Orchestra a világ egyik vezető szimfonikus zenekara, amelynek védnöke Károly walesi herceg. A londoni székhelyű együttest a legendás Sir Thomas Beecham alapította 1946-ban és a világ élvonalbeli zenekarai közé emelte. A szimfonikus zenekar állandó koncertjeinek helyszíne Londonban a Royal Festival Hall, a Royal Albert Hall, otthona 2004 óta koncertteremként és próbateremként is a Cadogan Hall.

A koncertre jegyek ezen a linken válthatóak.

Műsor:

LISZT Hamlet
MOZART Violin Concerto No.3
BARTÓK Concerto for Orchestra

Közreműködik:

Anu Tali (karmester)
Kelemen Barnabás (hegedű)
Royal Philharmonic Orchestra

Kelemen Barnabás hegedűművész

Kelemen Barnabás hegedűművész

Anu Tali karmester

Anu Tali karmester

A koncert támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.