Közép-Európa 30 éve: film és művészet a Visegrádi országokban

Dátum:  február 15.
Időpont: 16:00
Helyszín:  online
online

Az LSE Ideas-szal közösen rendezett beszélgetés témája a Visegrádi államok kulturális fejlődése a filmiparra és a művészetekre fókuszálva. A Visegrádi csoport létrehozásának 30. évfordulóján tartjuk a virtuális rendezvényt a V4-es országok közötti sikeres évtizedes együttműködés megünneplésére.

A beszélgetés résztvevői:

  • Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos,
  • Karel Och, a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál művészeti vezetője,
  • Irena Taskovski, a Taskovski Films alapítója és ügyvezetője,
  • Zuzana Uličianska, újságíró, színházi kritikus,
  • Krzysztof Zanussi, film- és színházi rendező, producer, forgatókönyvíró.

A beszélgetés moderátora Dr. Mary Martin, az LSE Ideas ENSZ-szel foglalkozó igazgatója (Director of the UN Business and Human Security Initiative) lesz.

Az angol nyelvű beszélgetés megtekintéséhez, kérjük a következő linken regisztráljon: http://bit.ly/36UDLF9

Együttműködő partnerek:

Az LSE IDEAS a London School of Economics külpolitikai kutató intézete, amely összeköti a diplomácia és stratégiaalkotás akadémiai és gyakorlati szereplőit.

A Londoni Lengyel Kulturális Intézet a lengyel kultúrát és örökséget népszerűsíti a brit közönség körében, valamint együttműködéseket alakít ki az Egyesült Királyság és Lengyelország meghatározó kulturális és akadémiai intézményei között.

A Londoni Cseh Központ Csehországot népszerűsíti a cseh kultúra, innovációk és kreativitás bemutatásával az Egyesült Királyságban.