Könyvbemutató | Szabó Magda: Abigél

Dátum:  január 14.
Időpont: 19:00
Helyszín:  Lutyens & Rubinstein
21 Kensington Park Rd, Notting Hill, London W11 2EU

Az Abigél az egyik legismertebb magyar író, Szabó Magda, az Ajtó és a Katalin Utca című művek szerzőjének ifjúsági kultuszregénye. Rendezvényünk vendége a mű díjnyertes fordítója, Len Rix, valamint Catherine Taylor írónő, szerkesztő és kritikus, akikkel az Abigél című regényről, Szabó Magda munkásságáról és a magyar irodalomról beszélgetünk. A bemutatóra a hangulatos Lutyens & Rubinstein könyvesboltban, Notting Hill-en kerül sor.

Szabó Magda (1917-2007) alkotásait 42 országban adták ki a sztálinista korszak megszorításait követően. Regényei közül az Abigél a legszélesebb körben olvasott mű Magyarországon.

A könyv egy élénk, kifinomult és kissé elkényeztetett tinédzser történetét mutatja be a második világháború idején, akit apja egy puritán internátusba küld. A regény kalandos jelenetekkel szórakoztatja az olvasót, miközben fájdalmasan valósághű képet fest a háború borzalmairól. Végül a hősnő megismeri az igazi emberi értékeket: a hűséget, bátorságot, áldozatot és szeretetet.

Most, ötven évvel az eredeti kiadás után a regény első alkalommal érhető el angolul, a Katalin utca és az Ajtó című regényeket követően. Mindhárom mű azokra az emberekre fókuszál, akiknek a háború következményeivel kellett együtt élnie.

Csatlakozzon hozzánk és tudjon meg többet az Abigél magával ragadó történetéről, a magyar irodalom angol nyelvű értelmezéséről, és dedikáltassa saját példányát Len Rix fordítóval.

Jegyárak

Diákkedvezmény: £5.00

Normál jegy: £10.00