Karácsonyi koncert | Szent Efrém Férfikórus

Dátum:  november 28.
Időpont: 19:00
Helyszín:  Actors Church - St Paul's Church, Covent Garden
Bedford St, London WC2E 9ED

Ünnepelje az adventet a Liszt Intézet hangulatos koncertjén Magyarország legnépszerűbb kamaraénekegyüttesével!

A Szent Efrém Férfikórus első londoni koncertjén sokszínű repertoárjukból mutat be válogatást. A nyolctagú vokálegyüttes műsorában a magyar, ukrán, angol és spanyol karácsonyi énekek mellett olyan jól ismert dalok felcsendülnek majd, mint a Greensleeves, a Queen Heaven for Everyone vagy Leonard Cohen Hallelujah című dala.

A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ajtónyitás: 18:30
Koncert kezdete: 19:00

Szent Efrém Férfikar

Magyarország legnépszerűbb énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A kórus nevét Szíriai Szent Efrém híres himnuszszerzőről kapta, akit kortársai találóan "a Szentlélek hárfájának" neveztek.

A bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenei hagyománya mellett az együttes repertoárjának második fontos pillére a nagy, magyar mesterek férfikari munkássága. Számos belföldi és külföldi rangos fesztiválfellépés hatására több kortárs zeneszerző hallotta és szerette meg a Szent Efrém Férfikar egyedi hangzását – ennek köszönhetően többen komponáltak műveket a kórusnak. Manapság elmondható, hogy nem múlik el Szent Efrém koncert modern és kortárszenei kompozíciók előadása nélkül.

A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Saját sorozatot rendeznek Orientale Lumen – Kelet Világossága címen, ahol világhírű szólisták és együttesek vendégeskednek. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára.

null