In Short Europe: ESCAPE

Rövidfilm Fesztivál a EUNIC London rendezésében

Dátum:  október 28. - november 4.
Helyszín:  online
online

A EUNIC London által szervezett „In Short, Europe” rövidfilm fesztivál a "Brexit-napként" emlegetett 2020. január 31-i kezdeményezést követően második alkalommal, „ESCAPE” alcímmel fogja össze a fiatal európai filmesek legígéretesebb rövidfilm alkotásait egy hét napos online programsorozat keretein belül. A rendezvény célja az európai filmes szakma összefogása és a kulturális összetartozás ünneplése az Egyesült Királyság és Európa országai között.

AZ "ESCAPE" alcímen futó második programsorozat a menekülés témájára összpontosít, formai, tartalmi vagy konceptuális értelemben, és 15 különböző stílusú és tematikájú művet mutat be fizikai vagy mentális útkeresésről, érkezésről vagy indulásról, a menekülés és a kiút kereséséről, valamint annak el- vagy éppen soha el nem érkezéséről.

Az online vetítések mellett szakmai kerekasztal beszélgetésekhez is csatlakozhatnak az érdeklődők, digitális formában. Az európai országok egységét hangsúlyozó filmes rendezvény magyar résztvevője a díjnyertes „Last call” c. film és rendezője, Kis Hajni, aki október 4-én egy szakmai panelbeszélgetésben is részt vesz más európai rendezőkkel közösen.

A teljes programot itt lehet megtekinteni.