Hungarian Movie Nights | 80 huszár

Dátum:  március 25. - március 26.
Időpont: 18:00
Helyszín: 

1848. Európa forrong. A Lengyelországban állomásozó, osztrák kötelékhez tartozó magyar huszárok egy csoportja a szabadság- harc kitörésének hírére hazaindul. A szökevények útja ezer veszéllyel teli, harcot kell vívniuk a természettel, az út nehézségeivel, az őket üldöző osztrák hadsereggel és saját felőrlődő idegeikkel.

Sára Sándor filmjét megtörtént események ihlették. A Petőfi Sándor egyik versében (Lenkei százada) is megénekelt, Lenkey János kapitány vezetése alatt álló huszárszázad a galíciai Mariampolból szökött haza a Dnyeszter folyón és a Kárpátokon átkelve, lenyűgöző menetteljesítménnyel és kitartással, hogy később a Délvidéken csatlakozzanak a szabadságharc küzdelmeihez.

A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítjük online felületen. A vetítési napon, 18:00 órától számítva 24 órán keresztül érhető el, a hírlevelünk feliratkozói számára emailben küldött belépési adatokkal.
Ne felejtsen el feliratkozni a hírlevélre: https://mailchi.mp/hungary.org.uk/subscribe

A vetítés a Hungarian Movie Nights programsorozat keretében, a Manchesteri Főkonzulátus, a londoni Liszt Intézet és a Nemzeti Filmintézet közös szervezésben valósul meg.