Fülei Balázs zongoraest

Dátum:  szeptember 15.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Liszt Intézet London
17-19 Cockspur St, London SW1Y 5BL

Töltsön el egy nagyszerű estét a Liszt Intézetben a kiváló magyar zongoraművész, Fülei Balázs koncertjén, aki magyar klasszikusokkal, többek között Liszt és Bartók műveivel várja az érdeklődőket.

Fülei Balázs, Liszt Ferenc-, Artisjus- és Junior Prima díjas zongoraművész, repertoárján több mint harminc zongoraverseny szerepel, köztük Beethoven, Brahms, és Bartók összes zongorára komponált versenyműve. Szólóestjeinek igényes műsor-összeállításai, melyekhez legtöbbször a művész személyes hangvételű bevezetője is társul, mindig izgalmas, új látószögbe helyezik a komolyzenét. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Zeneakadémia docense, 2015 óta az egyetem Kamarazene tanszékének vezetője. Világszerte tart mesterkurzusokat, az Echo Nyári Akadémia alapítója és művészeti vezetője, amelyet a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban rendeznek évente.

null

Fülei Balázs korán bekapcsolódott a nemzetközi zenei élet vérkeringésébe. A New York-i Carnegie Hallban – amit a világ legrangosabb koncerttermeként tartanak számon – 2008-ban debütált szólóestjével, de koncertezett a bécsi Konzerthausban, a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, a tokiói Kioi Hallban és az amszterdami Concertgebouw-ban is. A legjelentősebb magyarországi és külföldi szimfonikus zenekarokkal dolgozott együtt, fellépett Európa szinte minden országában, Izraelben, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, és Vietnámban. Rendszeresen koncertezik állandó formációjával, az Auer Trióval, gyakori partnere a Kodály Vonósnégyes, amellyel Indiában is turnézott, szólistája volt a világ élvonalába tartozó Camerata Bern együttesnek a Zeneakadémia Nagytermében.

A nagy múltra visszatekintő Steinway & Sons zongoragyár kitüntető figyelemmel követi azoknak a művészeknek a pályafutását, akik a hangversenytermekben, lemezfelvételeknél a Steinway hangszereit választják, illetve maguk is Steinway zongorával rendelkeznek, és azon gyakorolnak. Fülei Balázs 2020. augusztus 28-án vehette át a megtisztelő címet, amivel olyan művészek társaságába került a Steinway Artists listáján, mint Martha Argerich, Vladimir Ashkenazy, Daniel Barenboim, Evgeny Kissin, Krystian Zimerman, Mitsuko Uchida, vagy Grigory Sokolov.

A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi LINKen keresztül lehetséges.

Ajtónyitás: 18:30
A koncert kezdete: 19:00

A rendezvény jellegéből adódóan a későket nem áll módunkban beengedni!

Alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy a rendezvényt megtartjuk, azonban a Királynő halálának fényében néhány változtatás lesz a programban.
Az új program, mely igyekszik tükrözni a szomorú eseményt, a következő:
Liszt: Változatok J, S. Bach Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen című kantátája témájára
Liszt: Vigasztalások - Hat költői gondolat
Liszt: Isten áldása a magányban