Filmbemutató | The Animated World of Halas & Batchelor

Dátum:  július 23.
Időpont: 19:00
Helyszín:  Online esemény
Facebook

A londoni Magyar Kulturális Központ örömmel mutatja be Richard Shaw rendező új filmjét, amely John Halas és Joy Batchelor munkásságába enged betekintést a nézők számára.

John zsidó származású menekült Magyaroroszágról, Joy munkás lány Watfordból, együtt pedig forradalmasították a brit animáció művészetét, innovatív rövidfilmekkel segítették a brit háborús erőfeszítést és a kibontakozó jóléti államot, valamint 1945-ös Állatfarm c. művükkel megalkották a brit filmtörténet első rajzfilmjét.

A filmvetítést egy virtuális kerekasztal beszélgetés követi majd, amelynek részvevői: Vivien Halasi, a két művész lánya, Jez Stewart, a BFI National Archive animációkkal foglalkozó kurátora, és Joanna Quinn filmrendező. A beszélgetés moderátora Martin Pickles, a London Animation Club igazgatója.

A rendezvény az Insiders/Outsiders Festivallal együttműködésben valósul meg.

 

Programterv:

20:00 filmvetítés

A Kulturális Központ Facebook eseményében kerül megosztásra a link a filmhez. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz nem kötött.

 

21:00 Kerekasztal-beszélgetés

Az online beszélgetés Zoom-on keresztül valósul meg. A részvétel ingyenes, azonban Eventbrite regisztráció szükséges. A visszaigazoló email tartalmazni fogja a linket.