Farsangi tél- és épületbúcsúztató

A Liszt Intézet London épületbúcsúztató farsangi ünnepsége téltemetéssel és tavaszváró örömünneppel

Dátum:  február 12.
Helyszín:  Liszt Intézet London
10 Maiden Lane, London, WC2E 7NA

A farsangi időszak a magyar néphagyományban a tél végét és egy új tavasz kezdetét jelenti. Február 12-én interaktív farsangi ünnepre hívjuk a kicsiket és nagyokat, ahol nem csak a telet, hanem a jelenlegi, szeretett Maiden Lane-i helyszínünket is búcsúztatjuk. Ebben a magyar népi tradíciót modern köntösben bemutató csapat, az Urban Verbunk sztárjai lesznek segítségünkre. Ahogy a természet, tavasszal mi is megújulunk: márciusban új, még a jelenleginél is jobb helyszínen nyitja meg kapuit a Liszt Ferenc nevét felvett Londoni Magyar Kulturális Intézet.*

A farsangi téltemetést és tavaszváró örömünnepet megidéző rendezvényt 2022. február 12-én, szombaton tartjuk.

“Maskarások, bolondok rázzátok a kolompot! Takarodjon el a tél, örvendezzen aki él!”

A délelőtti magyar nyelvű program főként gyermekeknek szól, családos beavató farsangi foglalkozást tartunk kicsiknek és nagyoknak. Lesznek játékos állatutánzó táncok, tréfás téltemetés, rabvágás, ügyességi táncok és rönkhúzó verseny, zajkeltő hangoskodás és megannyi farsangi okoskodás. Közreműködik az Urban Verbunk.

Időpont: 2022. február 12. 10:30 és 11:30 (ajtónyitás 15 perccel előtte)

Regisztráció az első időpontra (10.30) itt.

Regisztráció a második időpontra (11.30) itt.

Urban Verbunk

Urban Verbunk

Délután az Urban Verbunk Társulat tart táncbemutatót, amelyben a tradicionális folklór és modern táncszínház egyszerre van jelen. A műsorban hagyományos farsangi népszokások, maszkos alakoskodók, varázserejű rítusok , vérpezsdítő ritmusok és dallamok kalauzolják a nézőt időben és térben: télből tavaszba, múltból jelenbe.

Időpont: 2022. február 12. 15:00 és 17:00 (ajtónyitás 15 perccel előtte)

Regisztráció az első időpontra (15:00) itt.

Regisztráció a második időpontra (17:00) itt.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A terem kis befogadóképessége miatt a foglalkozásokra és táncbemutatóra külön-külön kell jelentkezni. A délelőtti gyermekprogramokból és a délutáni táncbemutatókból két-két időpontot hirdettünk meg. Kérjük ugyanazon program két időpontja közül csak egyre jelentkezzen.

Urban Verbunk

Urban Verbunk

IDŐKAPSZULA

A farsangi ünnepségen az Intézet Maiden Lane-i épületéhez kapcsolódó történeteket, emlékeket, tárgyakat gyűjtünk. Ha van olyan kedves emléke múltbéli programjainkkal vagy az épülettel kapcsolatban, amit szeretne megosztani másokkal, kérjük hozza el és tegye időkapszulánkba, amit magunkkal viszünk majd az új helyre és megőrizzük a jövő generációinak.

*Az új otthonunkban szeretettel várjuk kedves közönségünket, amint egy kicsit kipakoltunk és rendeztük sorainkat. A fejleményekért érdemes követni a Liszt Intézet London közösségi média csatornáit és feliratkozni a hírlevelünkre. A pontos címünket is ezeken keresztül jelentjük be, amint lehet.

A rendezvény támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kulturális Államtitkársága.