Elfogyni az ölelésben - Ady Endre szerelmei

Dátum:  május 20. - május 22.
Időpont: 18:00
Helyszín: 

Nyáry Krisztián film-szín-játéka az idősödő Ady életének talán legszeretetéhesebb korszakát idézi meg, melyben a költőóriást legendás szerelmeinek bensőséges érzelmi hálójában ismerhetjük meg közelebbről.

Négy ember. Egy 30-as évei közepén járó, önpusztító férfi – megverve zsenitudattal, és megáldva igazi zsenialitással. Egy kora 40-es nagyvilági dáma, akit gyötör szépsége lassú elmúlása. Egy 20-as évei közepén járó, életvidám, frissen elvált fiatalasszony. Egy éretlen kamaszlányból céltudatos felnőtt nővé váló úrikisasszony. A köztük kialakuló szerelmi négyszög önmagában is drámai helyzetet sejtet, de történetük még izgalmasabb, ha tudjuk: valós személyekről van szó. Nyáry Krisztián darabjának hősei Ady Endre és három meghatározó szerelme, Brüll Adél, Dénes Zsófia és Boncza Berta – vagy ahogy a versek megőrizték a nevüket: Léda, Zsuka és Csinszka. Az elhangzott szövegek pontos idézetek a szereplők eredeti leveleiből, naplóiból, visszaemlékezéseiből, Ady Endre verseiből, vagy kortárs tanúk visszaemlékezéseiből. Játszódik Párizsban, Monte Carloban, Budapesten, Lutry-ben, Firenzében, Mariagrünben, Kolozsvárott, Csucsán és Érmindszenten 1909-1915 között.

A magyar nyelvű, angol feliratos előadás megtekintéséhez egyedi linket küldünk Önnek május 20-án. Az előadás 2022. május 20-án (péntek) este 7 órától (BST) 2022. május 22-én (vasárnap) este 7 óráig (BST) lesz elérhető.

Az online előadáshoz kérjük regisztráljon itt 2022. május 16-áig.

A budapesti Madách Színház film-szín-játéka

A Madách SzínpadON a Madách Színház 2020 tavaszán indult és immár hatalmas közönségbázissal rendelkező online programsorozata, mely a Színház professzionális tévéstúdiójából saját készítésű, a színház, a film és a TV műfaji határain létrejött új tartalmakat, úgynevezett „film-szín-játékokat” kínál. A Madách SzínpadON 2022. évi online programsorozatának elsődleges célja a magyar irodalom szolgálata. A sorozat összefoglaló címe Írók-sorsok-szerelmek, amely a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit 50-80 perces film-szín-játékok formájában dolgozza fel, melyek forgatókönyvei korabeli levél- és naplórészleteken, illetve hiteles dokumentumokon alapulnak. Fontos tudnivaló, hogy ezek a művek nem színházi előadások, nem is korábbi színpadi előadások filmváltozatai, hanem kifejezetten online közvetítésre született és születő új filmprodukciók.

Bővebb információ a Madách SzínpadON-ról: www.madachszinhaz.hu/szinpadon

Az Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei című film-szín-játékról: https://madachszinhaz.hu/szindarab/elfogyni-az-olelesben

Fotó: Jardek Szabina 

Fotó: Jardek Szabina 

SZEREPOSZTÁS

Ady - Nagy Sándor
Léda - Botos Éva
Zsuka - Kakasy Dóra
Csinszka - Kelemen Hanna

ALKOTÓK

Forgatókönyvíró - Nyáry Krisztián
Zeneszerző - Horgas Ádám
Animációtervező - Horgas Ádám
Jelmeztervező - Bujdosó Nóra
Vezető operator - Kiss Jenő
Szcenikus - Tompai Zsuzsa
A rendező munkatársa - Sallak Petra
Rendező - Horgas Ádám