178 New Cross Rd, London SE14 5AA
A londoni Liszt Intézet a Rosemary Organikus Magyar Étteremmel együttműködve a magyar gasztronómia édes oldalát mutatja be Édes Magyarország című, süteménykészítő workshop-sorozatában.
Legyen szó Budapest nagy múlttal rendelkező patinás cukrászdáiról vagy a nagymamáink által készített kedvenc házi süteményekről, a magyar desszertek méltán megállják a helyüket a világ konyhái közt.
A londoni Liszt Intézet most lehetőséget nyújtson azok számára, akik szeretnék elsajátítani a legjobb magyar édességek elkészítésének fortélyait. Az egy éven keresztül, egy nyári szünetet leszámítva havi rendszerességgel megrendezett workshopoknak a Rosemary magyar organikus étterem ad otthont, amely immár 7 éve működik a brit fővárosban igényes, minőségi alapanyagokat felvonultatva.
A karácsonyra készülvén egy különkiadással kedveskedünk a vendégeinknek, melyben Böszörményi Szabolccsal, a Rosemary étterem szakácsával készíthetik el az ünnepi asztal egyik nagy kedvencét, a zserbót.
Az eredeti recept a zserbó névadójától, a svájci Gerbeaud Emiltől származik, kinek nevét az általa vezett előkelő belvárosi cukrászda is viseli.
A zserbó sikere a kevés -dió, sárgabarack és csokoládé- de annál gazdagabb, karakteres ízek találkozásának köszönhető. Megállja a helyét elegáns kávéházi süteményként vagy, ahogy sokan ismerjük, saját alapanyagokból készült házi sütiként; mindegy, melyik kerül elénk, elfogyasztása igazi alkalom.
Együttműködő partnerek: The Rosemary Organic Hungarian Restaurant
A workshopon résztvevőkről hang és videófelvétel készülhet.
Kredit: Nosalty