Édes Magyarország Gasztroworkshop - Karácsonyi Különkiadás

Zserbó szelet

Dátum:  november 16.
Időpont: 18:30
Helyszín:  The Rosemary Organic Hungarian Restaurant
178 New Cross Rd, London SE14 5AA

A londoni Liszt Intézet a Rosemary Organikus Magyar Étteremmel együttműködve a magyar gasztronómia édes oldalát mutatja be Édes Magyarország című, süteménykészítő workshop-sorozatában.

Legyen szó Budapest nagy múlttal rendelkező patinás cukrászdáiról vagy a nagymamáink által készített kedvenc házi süteményekről, a magyar desszertek méltán megállják a helyüket a világ konyhái közt.

A londoni Liszt Intézet most lehetőséget nyújtson azok számára, akik szeretnék elsajátítani a legjobb magyar édességek elkészítésének fortélyait. Az egy éven keresztül, egy nyári szünetet leszámítva havi rendszerességgel megrendezett workshopoknak a Rosemary magyar organikus étterem ad otthont, amely immár 7 éve működik a brit fővárosban igényes, minőségi alapanyagokat felvonultatva.

A karácsonyra készülvén egy különkiadással kedveskedünk a vendégeinknek, melyben Böszörményi Szabolccsal, a Rosemary étterem szakácsával készíthetik el az ünnepi asztal egyik nagy kedvencét, a zserbót.

Az eredeti recept a zserbó névadójától, a svájci Gerbeaud Emiltől származik, kinek nevét az általa vezett előkelő belvárosi cukrászda is viseli.

A zserbó sikere a kevés -dió, sárgabarack és csokoládé- de annál gazdagabb, karakteres ízek találkozásának köszönhető. Megállja a helyét elegáns kávéházi süteményként vagy, ahogy sokan ismerjük, saját alapanyagokból készült házi sütiként; mindegy, melyik kerül elénk, elfogyasztása igazi alkalom.

Együttműködő partnerek: The Rosemary Organic Hungarian Restaurant

A workshopon résztvevőkről hang és videófelvétel készülhet.

Kredit: Nosalty

Kredit: Nosalty