Édes Magyarország Gasztroworkshop#2

Habos mágnás pite, ahogy a nagymama készíti.

Dátum:  június 16.
Időpont: 17:00
Helyszín:  The Rosemary Organic Hungarian Restaurant
178 New Cross Rd, London SE14 5AA

A londoni Liszt Intézet a Rosemary Organikus Magyar Étteremmel együttműködve a magyar gasztronómia édes oldalát mutatja be Édes Magyarország című, süteménykészítő workshop-sorozatában.

Legyen szó Budapest nagy múlttal rendelkező patinás cukrászdáiról vagy a nagymamáink által készített kedvenc házi süteményekről, a magyar desszertek méltán megállják a helyüket a világ konyhái közt.

A londoni Liszt Intézet most lehetőséget nyújtson azok számára, akik szeretnék elsajátítani a legjobb magyar édességek elkészítésének fortélyait. Az egy éven keresztül, egy nyári szünetet leszámítva havi rendszerességgel megrendezett workshopoknak a Rosemary magyar organikus étterem ad otthont, amely immár 7 éve működik a brit fővárosban igényes, minőségi alapanyagokat felvonultatva.

Második alkalommal Böszörményi Szabolccsal, és Herczeg Mihállyal, a Rosemary étterem tulajdonosával készíthetnek a résztvevők habos mágnás pitét a családi nagymama receptje alapján. Szabolcs immáron hét éve a Rosemary étterem szakácsa, emellett zeneoktatással es zeneszerzéssel foglalkozik. 

A sütemény története:

A mama lelkészfeleségként négy fiúgyermeket nevelt egy békés megyei parókián, ahol a hétvégéknek pontos forgatókönyve volt, amelyben az istentiszteleteké volt a főszerep, mindezek mellett pedig zajlott a családi élet. Mama egy nagyon pontos, és precíz asszony lévén, a vasárnapi ebéd különleges ünnepi alkalmát, a megszokott főfogások mellett süteménnyel is mindig megkoronázta. A nagymama a receptjeit gondosan feljegyezte egy kapcsos füzetbe, részletes, és pontos instrukciókkal ellátva azokat, így a gyerekei, és unokái tovább viszik a, "mama - féle sütik" titkát.

Együttműködő partnerek: The Rosemary Organic Hungarian Restaurant

A workshopon résztvevőkről hang és videófelvétel készülhet.  

Herczeg Mihály, a Rosemary étterem tulajdonosa

Herczeg Mihály, a Rosemary étterem tulajdonosa