Erdély: Egy gyönyörű nő

Dávid Botond fotóművész kiállítása

Dátum:  augusztus 20. - december 31.
Helyszín:  Magyarország Nagykövetsége, London
35 Eaton Place, SW1X 8BY London

Az LMKK és Magyarország Londoni Nagykövetsége közös programsorozatában feltörekvő magyar művészek számára biztosít platformot a brit közönség előtti bemutatkozásra a Nagykövetség reprezentatív termeiben. Jelenleg Dávid Boton fotográfus Erdély: Egy gyönyörű nő c. fotókiállítása tekinthető meg a Nagykövetség épületében az év végéig. 

Dávid Botond magyar fotográfus évek óta dokumentálja különböző tájegységek és népcsoportok hagyományos viseleteit Európában és más kontinenseken. Gyűjteményéből olyan válogatást ajánlunk, amely erdélyi magyar népviseleteket mutat be. A válogatás mottóját a neves magyar író, Németh László ihlette: "Erdély egy gyönyörű nő". Dávid Botond megújítja a hagyományos-dokumentarista etnográfiai fotográfia hagyományait, divatfotókat idéző, csinos fiatal lányokat ábrázoló megközelítésének célja annak kiemelése, hogy a népviselet nem elmúlt nemzedékek múzeumi emléke, hanem a XXI. században is vonzó, divatos viselet. Szemléletében múlt, jelen és jövő szerves egységet alkot.

A koronavírus járvány miatti intézkedések következtében a kiállítás jelenleg egy online tárlatvezetés formájában tekinthető meg.