Maurer Dóra tanítványai kiállítás

Maurer Dóra tanítványai is bemutatkoznak a londoni közönségnek

Dátum:  augusztus 12. - szeptember 19.
Időpont: 13:00
Helyszín:  David Kovats Pop-up Gallery
28-32 Shelton St, London WC2H 9JE

Maurer Dóra tanítványainak kiállítása a Covent Gardenben található Dávid Kováts galériában lesz megtekinthető augusztus 12-től. 

A tárlat több szempontból is megalapozott folytatása a Maurer Tate Modern-beli kiállításának. A művésznő személyes jóváhagyásával rendezett gyűjtemény egyben reprezentálja Maurer Dóra közismerten demokratikus pedagógiai módszerét, melynek részeként diákjait partnerként bátorítja a kísérletezésre és az új utak keresésére, a világ vezető képzőművészeti trendjeinek naprakész követésére.

Ez a szemlélet tükröződik a kiállítás anyagán is. Bár a kiállított alkotók mind Maurer Dóránál képezték magukat az elmúlt bő fél évszázadban, különböző stílusokat képviselnek, különféle megközelítési módokkal, eltérő technikákkal dolgoznak – a festészettől a fotográfián át a videóművészetig. A kiállítás képei között találunk metszett fatáblát, lentikuláris nyomatot, illetve sablontázs technikával készült műtárgyakat is. Ezáltal a tárlat nemcsak Maurer Dóra pedagógiai munkásságának szellemét, hanem a magyar kortárs művészet sokszínűségét is bemutatja a londoni nagyközönségnek.

Partnereink: Edge Communications, David Kovats Gallery, CCI Comms

Megnyitó: 2021. augusztus 12. 18.00-20.00

Nyitvatartás: 2021. augusztus 12-szeptember 19.

Hétfő-szerda: bejelentkezés alapján

Csütörtök-péntek: 14:00-19:00

Szombat-vasárnap: 12:00-17:00

A kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.