Rólunk

A Londoni Magyar Kulturális Központ a magyar kultúra bemutatásáért felel az Egyesült Királyságban. Az egységes és egyetemes magyar kultúrát terjeszti és népszerűsíti a nagyvilágban, ezzel párhuzamosan pedig segíti a határon túli magyar hagyományok és kultúra megismertetését Magyarországon, ezzel kiemelt szerepet kapva Magyarország kulturális diplomáciájának alakításában és céljainak megvalósításában. A Központ fontos szerepet igyekszik betölteni a Nagy-Britanniában élő magyar közösségek életében is a Londoni Magyar Nagykövetséggel szoros együttműködésben.

A magyar kultúra sokszínűségét hangsúlyozva, a Londoni Magyar Kulturális Központ olyan programokat rendez és támogat, amelyek reflektorfénybe helyezik a magyar kortárs és klasszikus művészetet. Az Központ arra törekszik, hogy felkeltse a művészetkedvelő brit közönség figyelmét a folyamatosan újuló, ám ugyanakkor hagyományőrző magyar kultúra iránt, és ösztönözze a magyarok és a britek, valamint más nemzetek közötti együttműködést.

A Központ rendszeresen együttműködik brit kulturális intézetekkel, úgymint a Southbank Centre, Royal Academy of Arts, Barbican Centre és a Royal Festival Hall. 2007 óta tagja az EUNIC London hálózatnak, amely az Európai Unió tagállamainak kulturális intézeteiből és diplomáciai képviseleteiből álló klaszter.