Rólunk

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntjük a Ljubljanai Liszt Intézet honlapján!

Intézetünk 2016 januárja óta működik a szlovén fővárosban. Mint külföldi magyar intézet, célja a nemzeti kulturális örökség megőrzése és széles körű megismertetése; Magyarország és Szlovénia közötti kulturális diplomáciai kapcsolatok ápolása, alakítása és fejlesztése; a kulturális és tudományos nemzetközi együttműködések elősegítése; a magyar nyelv oktatása; információszolgáltatás és programok révén a magyar kultúra és társadalom sokszínűségének bemutatása. Rendezvényeinkkel arra törekszünk, hogy felkeltsük a szlovén közönség figyelmét a hagyományokra épülő, ugyanakkor folyamatosan megújuló magyar kultúra és művészetek iránt, ösztönözzük a magyar és a szlovén szakemberek közötti együttműködést, valamint hozzájáruljunk ahhoz, hogy minél több szlovén érdeklődő látogasson el Magyarországra. Az intézet kiemelt feladatként tekint a Szlovéniában élő magyar nemzeti közösség kultúrájának bemutatására is.

A szlovén főváros központjában elhelyezkedő intézetben magyar nyelvoktatással, filmklubbal, néptánc-tanfolyammal, változatos gyerekprogramokkal, kiállítással, koncerttel és tudományos rendezvényekkel várjuk látogatóinkat. Együttműködésünk a szlovén partnereinkkel folyamatos; ez a szakmai kapcsolatok építését, és a magyar kultúra és művészetek szélesebb körű bemutatását is szolgálja.

Honlapunk és Facebook-oldalunk mindig friss információt tartalmaz a rendezvényeinkről, a magyar vonatkozású szlovéniai programokról és a magyarországi kulturális és turisztikai érdekesességekről. Jó böngészést kívánunk!

Ha pedig személyesen tér be intézetünkbe, szeretettel várjuk!

Molnár-Gábor Bíborka
igazgató