Stipendium Hungaricum 2016

A Stipendium Hungaricum program oktatáspolitikai célja, hogy elősegítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesítését, minőségfejlesztését, erősítse a magyar tudományos elit nemzetközi kapcsolatait, növelje a felsőoktatási intézménynek kulturális sokszínűségét és népszerűsítse a világban a versenyképes magyar felsőoktatást.

Magyarország és a partnerországok oktatásért felelős minisztériumai közötti nemzetközi megállapodások alapján az egyes partnerországok meghatározott számú kvótára jelölhetnek leendő hallgatókat Stipendium Hungaricum ösztöndíjra. A hallgatók a megállapodásban rögzített tudományterületeken, rész- vagy teljes képzésen vehetnek részt alap-, mester- vagy doktori szinten és felsőoktatási előkészítő tanulmányokon, ha felvételt nyernek az adott intézmény képzésére.

A Balassi Intézet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjon belül egy 10 hónapos programot kínál, ami segít előkészíteni a az egyetemi tanulmányokat. A program különlegessége, hogy mindamellett, hogy intenzíven tanítja a magyar nyelvet, az adott területnek megfelelő speciális szókincset is segít elsajátítani. Az innovatív módon megvalósuló nyelvoktatásnak köszönhetően eredményesen készülnek fel hallgatók arra, hogy belépjenek magyar felsőoktatásba.

További információ: www.stipendiumhungaricum.hu