Szombati gyerek filmklub - őszi szemeszter

Dátum:  szeptember 18.
Időpont: 08:00
Helyszín:  Liszt Intézet
Barvarska steza 8, 1000 Ljubljana
Idén Houdini Harry illuzionistával fogunk foglalkozni.

Idén Houdini Harry illuzionistával fogunk foglalkozni.

Ősszel visszatér a Szombati Filmklub a Magyar Kulturális Intézetbe. A filmklub minden alkalommal a magyar kultúra egy-egy eltérő érdekes vonását mutatjuk be. A foglalkozások témáit előre meghatározzuk, a témák alapján születő animációs filmek forgatókönyvét és magukat a műveket a résztvevők maguk készítik majd a Slon mentorai segítségével.

Idén Houdini Harry illuzionistával fogunk foglalkozni, hiszen sokan nem tudják róla, hogy magyar származású. Houdini élete és munkássága inspirációként szolgál majd az animációs film elkészítése során, ami egyben a mozgás egyfajta illúziója is, statikus képekből.

Találkozóinkat a tanév során szombatonként, havonta egyszer tartjuk. A résztvevőket először az illuzionista Houdini élete és munkája inspirálja majd egy rövid forgatókönyv megírására. Ezt követően egy „storyboard”-ot, azaz képes forgatókönyvet, szereplőket és háttereket készítenek. Ezután animálják a filmet a „stop animation” technikával (képről képre rögzítés), majd végül hanggal társítják. A munka során a résztvevők különböző animációs technikákkal (rajzolás, kollázskészítés, bábkészítés) ismerkedhetnek meg, amelyeket később tetszés szerint használhatnak. Megtanulják az alapvető filmes fogalmakat és a rövid animációs filmkészítés teljes folyamatát, beleértve a hangkészítést is. A foglalkozásokon professzionális eszközöket és animációs programokat fogunk használni. A műhely során készült animációs filmek vetítésére a kilenc szemeszterből álló időszak végén kerül sor az összes alkotó részvételével.

A kreatív szombatok tervezett dátumai:
1. szemeszter: 2021. szeptember 18. | 2021. október 16. | 2021. november 20.
2. szemeszter: 2022. január 15. | 2022. február 19. | 2022. március 19. | 2022. április 23. | 2022. május 21.

A kreatív foglalkozásokra havonta egyszer, szombatonként 10 és 13 óra között kerül sor a Magyar Kulturális Intézetben, a Barvarska steza 8 címen Ljubljanában.

Résztvevők:
Kor: 10+ (előzetes ismeretek nem szükségesek)
Létszám: maximum 12 résztvevő

A munka folytonossága és a csoportdinamika miatt kívánatos, hogy a gyerekek a teljes műhely szemeszteren, vagyis három találkozón részt vegyenek.