Szombati gyerek filmklub - tavaszi szemeszter

Dátum:  március 20.
Időpont: 09:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Barvarska steza 8, 1000 Ljubljana
Rubik kocka

Rubik kocka

Márciusban indul az animációs film-műhelyünk harmadik, tavaszi szemesztere a Magyar Kulturális Intézetben, melynek témája a Rubik kocka. A sorozat három találkozóból áll, amelyek havonta egyszer kerülnek megrendezésre. A jelenlegi szlovéniai egészségügyi helyzet miatt a NIJZ ajánlásait követve fogunk arról dönteni, hogy a találkozókat személyesen a MKI-ben, vagy az interneten tartjuk meg.

Az új szemeszter témája a Rubik kocka, ami Rubik Ernő magyar építész és feltaláló nevét viseli. Az1974-ben feltalált “varázskocka” világhírnévre tett szert, és továbbra is a világ egyik legkeresettebb játéka.

Az első találkozón megismerjük a választott témát, és elképzeljük, hogyan ábrázolnánk majd egy animációs filmen keresztül. Felvételi tervet készítünk képes forgatókönyv formájában. A következő alkalommal elkészítjük a szereplőket és a háttereket szabadon választott művészeti technikával. Ezeket a harmadik találkozón a Stop Motion technika segítségével rögzítjük. Ezenkívül rögzítjük a szükséges hangokat, zajokat, és zenéket, amelyekkel majd ellátjuk a filmünket.

A tavaszi félév időpontjai: 2021. 04. 17. és 05.15.

Résztvevők:
Korosztály: 9-12 év
A csoport létszáma: 7-15 fő.
A részvételhez nincs szükség előzetes ismeretekre.

A munka folytonossága és a csoportdinamika miatt kívánatos, hogy a gyerekek a teljes műhely szemeszteren, vagyis három találkozón részt vegyenek.