9. Postojnai nemzetközi gitárfesztivál és mesterkurzus

Dátum:  július 11. - július 18.
Időpont: 08:00
Helyszín:  Glasbena Šola Postojna
Ljubljanska cesta 10, 6230 Postojna
Pavlovits Dávid (FOTO: Teden kitare v Postojni)

Pavlovits Dávid (FOTO: Teden kitare v Postojni)

A 9. Postojnai nemzetközi gitárhét koncert sorozatokkal, előadásokkal és mesterkurzusokkal várja a gitár kedvelőit, akik ezen a héten sok újdonságot tudhatnak meg a zenéről, próbára tehetik jelenlegi tudásukat, s inspirációt kaphatnak egy még mélyebb, s szenvedélyesebb munka iránt. A Postojnában megrendezett Nemzetközi Gitárfesztviválon és mesterkurzuson Stachó László zenetudós és Pavlovits Dávid gitárművész is részt vesznek.

Stachó László előadása
Július 12., hétfő, 17:30, Glasbena Šola Postojna
Stachó László zenetudósként (LFZE) és pszichológusként (ELTE) végzett, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának tanársegéde. Kamarazenét, zeneelméletet és zenepszichológiát tanít. Zenekritikusként a Magyar Rádió és a Muzsika című lap számára készít koncertkritikákat. A híres zongorista már többször járt Ljubljanában és Postojnában. Ezúttal ismét a nyári, nemzetközi postojnai gitárfesztivál vendége lesz. Hétfői előadása után egész héten mesterkurzusokat fog tartani.


Pavlovits Dávid mesterkurzusai
Július 12., 13. és 14., Dvorana Glasbene šole Postojna
Pavlovits Dávid Szegeden született, ahol 17 évesen kezdett gitárt tanulni. Három éve gitározott, amikor először nyert díjat nemzetközi gitárversenyen, Lengyelországban. Két évvel később pedig már Európa legrégebbi nemzetközi fesztiválján nyert első díjat, az Esztergomi Nemzetközi Gitárversenyen.