Pop-up videóinstalláció / BUSHO

Dátum:  március 29. - március 30.
Időpont: 09:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Barvarska steza 8, 1000 Ljubljana
Második kör, Holtai Gábor, fikció

Második kör, Holtai Gábor, fikció

Ebben a hónapban Budapest legismertebb rövidfilm fesztiválját, a BUSHO-t látjuk vendégül pop-up videóinstalláció formában.

Szeretettel várjuk, hogy meghallgassa Matevž Jerman filmkritikust, a Kraken Rövidfilm Közösség és a FeKK fesztivál társalapítóját, böngésszen a BUSHO fesztivál korábbi katalógusai között és megnézze a válogatott filmeket.

A BUSHO, azaz a Budapesti Rövidfilm Fesztivál 2004 óta létezik, és abból a szükségszerűségből jött létre, hogy hiányzott egy, külön csak a rövidfilmeknek szentelt fesztivál. Azóta pedig a régió egyik legfontosabb rövidfilm fesztiváljává nőtte ki magát.

 

Második kör, Holtai Gábor, fikció

Egy világban, ahol a gyermekvállalás államilag szabályozott egy fiatal pár küzd az engedélyért, hogy gyerekük lehessen. Túljutottak a pályázat első körén - de fogalmuk sincs, mi vár rájuk a második körben.

Symbiosis, Andrasev Nadja, animációs film

Egy megcsalt feleség megvizsgálja férje szeretőit. Féltékenységét fokozatosan felváltja a kíváncsiság.

Ha egyszer, Wrochna Marcell, fikció

Apa és fia. Két párhuzamos vonal, amely közelít egymáshoz, de csak a végtelenben találkozik. Noel apja haldoklik. Soha nem álltak közel egymáshoz. A fiú úgy érzi, meg kell értenie miért, mielőtt még túl késő lenne.

Vasárnap, Berényi Andor, fikció

Laci és a húga hétvégenként találkoznak az apjukkal. Ezen a hétvégén apjuk új barátnője is velük tart a strandra.

Minden este, mikor leviszed a szemetet, Rudolf Olivér, fikció

Egy tizenhárom éves magányos kamaszlány menthetetlenül szerelmes a zsíros hajú, harmincas rocker fiúba a szomszédból. Egy napon elhatározza, hogy megvallja neki érzéseit.