Láthatáron Csoport: A megmentő

Dátum:  december 1.
Helyszín:  Mini teater
Križevniška ulica 1, 1000 Ljubljana

Előadás felnőtteknek 80 percben

 

A megmentő egy kortárs színházi előadás, bemutatója 2018. szeptember 22-én volt a B32 Galéria és Kultúrtérben. Az előadás egy testvérpár történetét dolgozza fel pszichorealista és abszurd képekben, miközben olyan családi krízishelyzeteket mutat be, amelyek sok ember számára ismerősek lehetnek.
A darab ősbemutató, írója Kincses Réka erdélyi származású, Berlinben élő író-rendező. A tragikomikus családtörténetet egy testvérpár szemszögéből ismerjük meg, akik elszakadtak egymástól életük egy pontján, majd felnőtt korukban újra találkoznak. Megelevenedik a múlt és ők igyekszenek megérteni szüleik egymáshoz és hozzájuk való viszonyát, és saját kapcsolatukat egymással. Tudnak-e a nővérek utat találni egymáshoz felnőtt korukban? Feldolgozható-e a múlt, elfogadható, megszerethető-e a másik, az idegen, a különböző? Aki nem az, és nem olyan, amilyennek akartuk. Ajánljuk mindenkinek, akinek van testvére, akinek nincs és aki már átélte valaha, milyen rögös útjai lehetnek a szeretetnek.

 

Író: Kincses Réka
Rendező: Szabó Veronika
Szinészek:
Feuer Yvette és Alida Bevk
Látvány és jelmez: Palánki Hedvig
Zene/hang: Somló Dávid

 

Az előadásban megjelenő összes karaktert két színésznő játssza, összesen nyolc szerepet. A jelen pszichorealista képei váltakoznak a múlt abszurdabb és groteszk humorú képeivel.

Nézői visszajelzések


„A cselekmény a mából kiragadott idődarabkában játszódik, de gyökerei, indítékai, érzelmei a régmúltból valók. Tetszett a darab. Nana és Malvin mikrokozmosza arra inspirál, hogy megértőbb és elfogadóbb legyek másokhoz, hiszen nem tudhatom, hogy kinek mi nyomja a lelkét.”
Ligeti György néző, 2018 09 22. Budapest, B32 Kultúrtér

„Láttam az előadást tegnap. Komoly színészi munka. Pillanatok alatt váltanak, igazi beleéléssel, hiteles megformálással. Elgondolkodtató darab, nekem gyomorba hatoló volt, mindamellett emészthető. Humora is van. Ajánlom”
Singer Johanna néző, 2018 09 22. Budapest, B32 Kultúrtér