Jakab Ferenc "Bújócska" című kiállítása

Dátum:  április 4. - május 2.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Barvarska steza 8, 1000 Ljubljana

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját Jakab Ferenc "Bújócska" című kiállítására a Magyar Nagykövetség Kulturális Központjába, a Ljubljanai Balassi Intézetbe, 2016. április 19-én este 6 órakor.

A megnyitó beszédet az intézet igazgatója, Molnár-Gábor Bíborka mondja. A kiállítás hétköznap 10 és 18 óra között tekinthető meg május 2-áig.

"Alkotásaim készítése során ember és a környezete kölcsönhatásának egy pillanatban rögzített viszonyát szeretném megérteni, bemutatni. Azért választottam ennek a kölcsönhatásnak a bemutatására az alkalmazott formákat és színeket, mert a számomra fontos emberi tulajdonságokat (ú.m. őszinteség, következetesség, humor, kitartás, hit, pontosság), ezek az elemek és kombinációjuk tudja leginkább kifejezni. Azt is vallom, hogy a természet ezekkel a leegyszerűsített színekkel és formákkal leképezhető. Az engem körülvevő emberek és tér mind hatnak az alkalmazott színekre, formákra, eltolódásokra. E három összetevő (szín, forma és tér) segítségével komponálom képeimet. Arra törekszem, hogy képeimet ‘nyitva hagyjam’; így a szemlélő a maga tapasztalásával fejezheti be azokat, és ezáltal megérti a kölcsönhatását önmaga és környezete között. A fenti gondolatok megvalósításához a konstruktivista szemléletmód kiváló nyelvet biztosít: nemzetközi, előítéletmentes és lényegre törő."

Jakab Ferenc