Irodalom és zene - Lackfi János online előadássorozata

Dátum:  április 19. - április 28.
Időpont: 10:00
Helyszín:  Online
Zoom
Lackfi János (forrás: drot.eu)

Lackfi János (forrás: drot.eu)

Április 19., hétfő, 12:00, online

Apám kakasa – Változatok klasszikus magyar gyerekversekre (Lackfi János rendhagyó irodalomórája): Két kortárs költő, Lackfi János és Vörös István az Apám kakasa című kötethez több tucatnyi klasszikus verset válogatott, s ezekhez írta meg a mai, saját változatát. Ezekből hallhatunk néhányat. Az óra után a leendő tanárokkal beszélget az előadó didaktikai és irodalmi kérdésekről. Időtartama 90-120 perc.

Április 26., hétfő, 13:00, online

Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta. Az előadás a magyar költészet századain vezeti végig a Janus Pannoniustól Petőfi, Arany, Ady, Kosztolányi, Radnóti, Weöres lírájáig vezet. Anekdoták és átiratok hozzák közelebb az egykori szövegeket, írófigurákat a résztvevőkhöz. Időtartama: 60 perc

Április 28., szerda, 18:00, online

Húrok és hangszálak (Lackfi János költő, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert közös fellépése): A műsorban egymást követik a szóban előadott költemények, valamint a gitárkísérettel elénekelt dalok (megzenésített versek) a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Az előadáson Sinha Róbert vers-megzenésítései mellett néhány olyan dal is szerepel, amelyek szövegírója és egyben zeneszerzője is Lackfi Dorottya. Időtartama 60 perc.