Irodalmi séta Európában

Dátum:  május 11.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Online
Facebook, Vimeo
null

Idén is EUNIC-körben (European Union National Institutes for Culture - az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézetei) emlékezünk meg az Európa Napról. Immár harmadik alkalommal kelünk sétára az irodalmi Európában más kulturális intézetekkel közösen. Hat európai ország elismert irodalmi alkotói olvasnak majd fel részletet műveikből eredeti nyelven. Ezek a kötetek már szlovén fordításban is megjelentek, így az Európa különböző pontjairól érkező olvasmányokat szlovén nyelven is élvezhetik!
Ismerjék meg az alábbi kortárs szerzőket Európából:

STEFAN FEINIG (Ausztria), aki a 374 (Mohorjeva kiadó, 2021) című könyvből olvas majd részleteket

- VELIBOR ČOLIĆ (Franciaország), aki a Száműzöttek kézikönyve (Goga kiadó, 2020) című műből fog felolvasni

- DRAGOMÁN GYÖRGY (Magyarország), aki a Fehér Király (Didakta kiadó, 2007, újranyomtatva 2019-ben) című könyvből olvas majd fel

- MANUEL VILAS (Spanyolország), aki az Ordesa (Aktivni mediji kiadó, 2020) című könyvéből olvas fel

- MARCUS PFISTER (Svájc), aki a Kiskacsa nem tudja! (Kres kiadó, 2020) című műből fog felolvasni

- DEBORAH LEVY (Nagy-Britannia), aki a Férj, aki mindent látott (Beletrina kiadó, 2021) című könyvéből olvas fel

Az idei “Séta az irodalmi Európában” rendezvényt a Magyar Kulturális Intézet, az Osztrák Kultúrfórum, a Francia Intézet, a British Council, a Svájci Nagykövetség és a Spanyol Nagykövetség szervezi közösen a Vodnikova domačija kultúrházban. Mindegyik együttműködő partner adományoz majd egy könyvet a “Könyvtár a lombok alatt” olvasóinak. A könyvadományozó akcióhoz szimbólikusan csatlakozik Írország Nagykövetsége is. A virtuális sétához a Vodnikova domačija Facebook oldalán meghirdetett eseménynél csatlakozhatnak vagy a Vimeo platformján a “Divje misli” csatornán keresztül.

Szeretettel invitáljuk Európa könyvtárának megismerésére!