A V4 Filmnapok megnyitója a Kinodvorban

Dátum:  szeptember 11.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Kinodvor
Kolodvorska ulica 13, 1000 Ljubljana

Magyarország idén júniustól egy éven keresztül elnököl a Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia alkotta V4 Csoportban. A “V4 Connects“ elnevezésű elnökség alkalmából a Kinodvorban szervezett V4 Filmnapokon a ljubljanai közönség több közép-európai filmet is megtekinthet. A Filmnapok nyitó ünnepségén, szeptember 11-én este a V4-es országokból származó egy-egy rövidfilmet vetít a mozi, köztük Deák Kristóf Oscar-díjas „Mindenki” című művét.


Program:


Happy End

Jan Saska, Csehország, 2015, fekete-fehér/színes, 6 perc

Fekete komédia egy jól végződő halállal. Valószínűtlen találkozások hihetetlen egymásutánisága. Vadászok, egy traktoros, egy bulizó fiatal és egy holttest. A film szerepelt a cannes-i Rendezők Kéthete programjában is.


Az utolsó nézés, (Koniec widzenia)

Grzegorz Mołda, Lengyelország, 2017, színes, 15 perc

Marta az apja autószerelő műhelyében dolgozik. Amikor a barátját letartóztatja a rendőrség, a lány nehéz döntés elé kerül: maradjon az apja mellett, vagy tegyen meg mindent a fiú kiszabadításáért? A film szerepelt a cannes-i Rövidfilm Fesztivál versenyprogramjában.


Eper napok (Jahodové dni)

Eva Sekerešová, Szlovákia, 2016, színes, 13 perc

Szószátyár hallucinációk között mindennapi életet élni néha nem könnyű…A film elnyerte a legjobbnak kijáró díjat a Nemzetközi Tbiliszi Diák Filmfesztiválon.


Mindenki

Deák Kristóf, Magyarország, 2016, színes, 25 perc

1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.