Könyvtár

A helsinki Magyar Kulturális Központ könyvtárának gyűjtőkörébe a magyar nyelvű szépirodalom, művészeti és szaktudományos kiadványok, valamint finnre fordított magyar művek és Finnországban megjelent magyar vonatkozású kötetek tartoznak. A könyvtárban több mint 7000 kötet, körülbelül 400 magyar zenei CD és hangoskönyv, valamint több mint 400 magyar film található. A magyar hetilapok, folyóiratok és kézikönyvek helyben olvashatók.

A könyvtár nyitva tartása: hétfőtől péntekig 10:00–17:30.

A könyvtár látogatása és a kölcsönzés ingyenes. A kölcsönzés előfeltétele a beiratkozás, ami személyesen, fényképes igazolvánnyal történik. Könyvtári nyilvántartásunkban a jelzetben található (V)-jelzés azt mutatja, hogy az adott könyv külső raktárban van, ahogy a régebbi folyóiratok is, ezekben az esetekben kérjük az olvasási-kölcsönzési szándékot legalább két munkanappal előbb jelezni a hungarian.culture@unkarinkulttuuri.fi címen.

A jobb oldalon megnyíló, pdf-formátumú listákban az EDIT/FIND funkcióval, illetve a Ctrl+F billentyűkombinációval lehet rákeresni a kölcsönözni kívánt művek címére, ill. további adataira.

A finn könyvtárak hálózatán belül a Pasilai Könyvtárban (Helsinki) és a Pori Könyvtárban található nagyobb magyar nyelvű könyvgyűjtemény. A teljes Finnország területén fellelhető magyar nyelvű könyvekre a https://www.finna.fi/ online katalógusban lehet rákeresni, a köteteket pedig a helyi fiókkönyvtáron keresztül történő távkölcsönzéssel bárhol ki lehet kölcsönözni. Erről bővebb tájékoztatást a helyi könyvtár munkatársaitól lehet kérni.