Zongora és fagott: Gyárfás Péter és Mojzer Áron jazz estje

Dátum:  november 19.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki
null

Népszerű dallamok valamint ősbemutatók hangzanak el különleges hangszerelésben Gyárfás Péter (zongora, zeneszerzés) és Mojzer Áron (fagott), a Sibelius Akadémia hallgatói jazz estjén november 19-én, pénteken 18:00-kor a Magyar Kulturális Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). A műsorban magyar népdalok adaptációi, jazzstanderdek, valamint saját szerzemények hangzanak el sok improvizációval. A programfüzet ára 10 €.

A koncert ingyenes, de előjelentkezéshez kötött. A részvételi szándékot november 18-ig lehet jelezni a https://forms.office.com/r/ajrgp2p3AY linken.

A rendezvényt a finn kormány járványügyi előírásainak figyelembevételével szervezzük. Ajánljuk a maszk viselését!

A jazz-zenész családból származó Gyárfás Péter gimnazista koráig klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Budapesten, legjelentősebb eredménye a Farkas Ferenc Országos zongoraversenyen elért első helyezése volt. Családja hatására érdeklődése egyre inkább a jazz felé fordult. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolán és a Grazi Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén tanult tovább, 2020-tól pedig a Sibelius Akadémia mester szakos hallgatója, évfolyamtársaival és tanáraival közösen számos formáció aktív tagja zongoristaként és zeneszerzőként.

A Rovaniemiben született Mojzer Áron szintén magyar zenész családból származik. Mojzer Antal vezetésével kezdett fagottozni, korai sikerei között szerepel az Erkki Melartin Kamarazenei Verseny különdíja (2016) és felvétele a Finn Kamarazenekar Ifjúsági Akadémiájára (2017). 2019 tavaszán a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának kiváló fiatal szólistákat bemutató koncertjén szerepelt a Helsinki Zenepalotában. Mojzer Áron a Sibelius Akadémia hallgatója, ebben a félévben viszont a Hannoveri Zenei, Színházművészeti és Média Főiskolán Bogányi Bence tanítványa. Klasszikus zenei tanulmányai mellett a jazz világában is otthonosan mozog.