V.28-án folytatódik a jazzkoncert-sorozat

Dátum:  május 28.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

V.28-án folytatódik a jazzkoncert-sorozat

Süle László jazzkoncert-sorozata V.28-án 18:00 órakor folytatódik a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.). Ez alkalommal a zongoraművész partnere Heikki Nikula (klarinét) lesz.

Süle László a Metropolia Szakfőiskolán zongorát, zenetörténetet, didaktikát és zeneszerzést tanít. Zeneszerzési tanulmányai során szerette meg az improvizációt, s ezért szerzett posztgraduális diplomát a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakán. Finnországba 1989-ben jött tanítani. Számos lemeze jelent meg saját és más szerzők műveivel, több jazz-formációban és klasszikus kamaraegyüttesben játszott.

Heikki Nikula klarinétművész a Sibelius Akadémián végzett 1988-ban, majd mesterkurzusokon folytatta tanulmányait többek között Angliában, Magyarországon, Hollandiában és Svájcban. Pályája kezdetétől a basszusklarinétra specializálódott. Az Avanti! kamarazenekar alapító tagja, számos szólistakoncertje volt és gyakran szerepel kamarazenészként is. A klasszikus repertoáron kívül több kortárs mű ősbemutatója is fűződik a nevéhez. 1991-től a Helsinki Városi Zenekar tagja.

A koncerten ismét Süle László szerzeményeit hallhatja a közönség. A belépés ingyenes, a műsorfüzet helyszíni megvásárlásával (5 euró) lehet hozzájárulni a fellépő művészek tiszteletdíjához.