Ünnepi koncert Savonlinnában, IX. 20.

Dátum:  szeptember 19.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Melartin Koncertterem
Savonlinna

Ünnepi koncert Savonlinnában, IX. 20.

A Savonlinnai Magyar Kultúra Heteinek ünnepi koncertje: Pál István Szalonna és Bandája, valamint Sirkka Kosonen és a Savonlinnai Művészeti Gimnázium TaKaMus népzenei együttese a Melartin koncertteremben, IX. 20.

A Savonlinnai Magyar Kultúra Hetei változatos programsorozatának fő eseménye egy magyar népzenei koncert lesz szeptember 20-án, pénteken este 19:00-től a Melartin Koncertteremben. Az eseményen fellép Pál István Szalonna és bandája, közreműködik Sirkka Kosonen népdalénekes és a Savonlinnai Művészeti Gimnázium TaKaMus népzenei együttese.

Pál István Szalonna és bandája, azaz a Szalonnaband a magyar népzenei élet egyik legnépszerűbb együttese. Zenéjükben a hegedűk mellett szóló szerepet játszanak a fúvós hangszerek, valamint a cimbalom, a magyar nemzeti hangszer.

"Szalonna" és zenésztársai minden népzenei területen otthonosan mozognak és a hangszereik virtuóz mesterei. Pál István 2015. évben Liszt Ferenc-díjas, 2017 évben pedig művészeti vezetője lett a Magyar Állami Népi Együttesnek, melyben a Szalonnaband tagjai is játszanak.

Pál István Szalonna és Bandája 2013-ban Magyar Örökség-díjban részesült.

A zenekar tagjai:
Pál István "Szalonna" - hegedű, ének, Pál Eszter – ének, Gombai Tamás – hegedű, Gera Attila - fúvós hangszerek, Karacs Gyula – brácsa,Ürmös Sándor – cimbalom, Doór Róbert – nagybőgő.

A koncert része a Savonlinnai Magyar Kultúra Heteinek c. programsorozatnak. Az események fő szervezői a Magyar Kulturális és Tudományos Központ, a Helsinki Magyar Nagykövetség, Savonlinna Város, Budapest-Budavár, a Savonlinnai Finn-Magyar Társaság, valamint számos savonlinnai kulturális intézmény. A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatott meg.