Tankönyvkiállítás Porvooban

Az ABC Európában című kiállítás a Porvooi Könyvtárban (Papinkatu 20), VIII.12–28.

Dátum:  augusztus 12. - augusztus 28.
Időpont: 07:00
Helyszín:  Porvooi Könyvtár
Papinkatu 20, Porvoo

Tankönyvkiállítás Porvooban

Az ABC Európában című kiállítás a Porvooi Könyvtárban (Papinkatu 20), VIII.12–28.

A kiállítás a Helsinkiben működő külföldi kulturális intézetek EUNIC-hálózatának (European Union National Institutes for Culture) 2015-ös közös projektje, amelyen mintegy ötven első osztályos tankönyv tekinthető meg a következő tizenkét európai országból: Ausztria, Dánia, Észtország, Franciaország, Izland, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Svédország.

A kiállítás a fenti országokban különböző kontextusban és különböző módszerekkel történő olvasástanulást mutatja be, s egyúttal betekintést nyújt az országok nyelvébe és kultúrájába, vagyis a soknyelvű Európába. A látogatók kézbe vehetik és kedvükre lapozgathatják a könyveket. A kiállítás főleg iskolás csoportoknak készült, akik így megismerkedhetnek más országok tanulóinak hétköznapjaival. A kiállítás szállítható és könnyen alakítható különböző terek igényei szerint, így valószínűleg több finn könyvtárban is megtekinthető lesz.

A kiállítás szervezői:
Ausztria Nagykövetsége, Északi Országok Kulturális Irodája, Észt Intézet, Francia Intézet, Goethe-Institut Finnland, Lengyelország Nagykövetsége, Litvánia Nagykövetsége, Magyar Kulturális és Tudományos Központ, Olasz Kulturális Intézet.

Nyitva tartás: hétfő-csütörtök 10–19 óra, péntek 10–17 óra