Szilvay Réka a Sibelius-szalonban

Dátum:  december 18.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Musiikkitalo Camerata
Mannerheimintie 13., Helsinki

Szilvay Réka a Sibelius-szalonban

Szilvay Réka hegedűművész XII.18-án, pénteken 19:00 órakor fellép a Musiikkitalo Camerata-termében (Mannerheimintie 13., Helsinki) a Sibelius-salonki 2 -koncersorozat keretében. Partnerei Tuija Hakkila (zongora) és Petteri Salomaa (bariton) lesznek. A koncerten a Sibelius Akadémia zongora szakos hallgatói is szerepelnek.

Jegyek: 17,50/11.50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

Szilvay Réka szólistaként és kamarazenészként világszerte – Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában és az USA-ban ¬ – koncertezett. Volt minden jelentős finn zenekar szólistája , valamint nemzetközi hírű zenekarokkal (Londoni Filharmonikusok, Szentpétervári Marinszkij Zenekar, Dallasi Szimfonikus Zenekar és a strasbourgi Filharmonikus Zenekar) olyan rangos koncerttermekben koncertezett, mint a bécsi Musikverein, a salzburgi Grosses Festspielhausis, a tokioi Suntory Hall, a taipei National Concert Hall, a birminghami Symphony Hall, a londoni Barbican Concert Hall, a Kölner Philharmonie és a Buenos Aires-i Teatro Colón.

Kamarazenészként többek között a következő koncerttermekben szerepelt: Konzerthaus Wien, Carnegie Hall New York, Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall London, Cité de la Musique Paris, Megaron Concert Hall Athens, Palais des Beaux-Arts Brussels. A Warner Records kiadásában "The 7 Seasons" címmel megjelent első lemeze lelkes fogadtatásban részesült és kiváló kritikákat kapott, a "The Roaring Twenties" (Alba Records) c. recitativo lemezét szintén dicsérő elismeréssel fogadta a nemzetközi média. Szilvay Rékát 2006-ban a Sibelius Akadémia professzorává nevezték ki.