Swing manouche magyar zenei ízzel fűszerezve: a Canarro zenekar turnéja Finnországban

Dátum:  október 29. - november 1.
Helyszín:  Kemi /Joensuu / Savonlinna / Lieksa
null

A Canarro formációja egy különleges autentikus nyugat-európai manouche swing felállás, amelynek repertoárjában Django Reinhardt által ismertté vált gypsy jazz és a hazai tradíciók találkoznak.

A Finnországban már több alkalommal, duóként és kvartettként fellépett együttes négy koncertből álló turnét tart Kemiben, Joensuuban, Savonlinnában és Lieksában:

Okt. 29., péntek 19:00 KEMI, Hotel Merihovi, Ankkuri Bár (Keskuspuistokatu 6, Kemi). Jegyek 20 €-ért kaphatók a helyszínen fél órával a kezdés előtt. A koncert a Kemi és Torniói Finn-Magyar Társaságok szervezésében valósul meg.

Okt. 30., szombat 18:00 JOENSUU, a Konzervatórium koncertterme (Rantakatu 31, Joensuu). Jegyek: 20 €, a Jazzkerho-76 tagjainak 15 €, diákoknak 5 € ITT. A koncert a Jazzkerho-76 szervezésében valósul meg. További információ ITT.

Okt 31., vasárnap 19:00 SAVONLINNA, Kulttuurikellari (Olavinkatu 34, Savonlinna) a Suruton Festival keretei között. Jegyek: 20/18 € a helyszínen a koncert előtt egy órával, illetve elővételben ITT. A koncert az Olavin Jazz és a Nova Records szervezésében valósul meg. További információ ITT.

Nov. 1., hétfő 19:00 LIEKSA, Brahe koncertterem (Pielisentie 9-11, Lieksa) a Pielinen Soi Fesztivál keretei között. Jegyek a helyszínen a koncert előtt fél órával 15 €, illetve elővételben ITT. A koncert a Pielinen Soi és a Nova Records szervezésében valósul meg. További információ ITT.

A turnén fellépnek: Szakál Tamás – hegedű, Sidoo Attila – gitár, Jakab Viktor – gitár és Soós Márton – nagybőgő.

A turné a Nemzeti Kulturális Alap, a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program, valamint a TelepART ösztöndíjprogram támogatásával valósult meg.